Cursuri intensive

Institutul francez din România oferă cursuri intensive în lunile de vară (iunie, iulie). În prezența unui profesor cu experiență, cursanții sunt împărțiți în grupe pentru a învăța limba franceză, fiind utilizată o pedagogie eficientă. Această pedagogie se bazează pe conceptele majore utilizate în alte părți ale Europei. Cursantul este plasat într-o situație reală fiind invitat să comunice în limba franceză. Astfel, profesorul oferă activități care facilitează interacțiunea în cadrul grupului și permit în același timp descoperirea limbii și culturii franceze.

Numărul de cursanți per grupă este limitat. Profesorul poate urmări astfel în mod adecvat evoluția fiecărui cursant. În plus, este necesar și un număr minim de înscriși pentru organizarea eficientă a activităților și pentru dinamismul dorit în cadrul cursurilor.

Cursurile intensive se pot susține cu prezență fizică sau online.

Cursurile intensive sunt disponibile pentru adulți și adolescenți.

În cadrul cursului se folosesc materiale didactice de calitate. Fiecărui cursant i se oferă o carte și un caiet de activități care îl vor sprijini pe tot parcursul procesului de învățare. Pentru adolescenți, manualele sunt adaptate în funcție de vârstă și interese. Materialele didactice sunt oferite în momentul înscrierii.

Institutul Francez din România își împarte nivelurile în funcție de scara de competențe lingvistice stabilită de Consiliul Europei: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Fiecare dintre cele 6 niveluri principale poate fi validat printr-o certificare oficială recunoscută la nivel internațional și valabilă pe viață. Această certificare se numește DELF și este o diplomă eliberată de Ministerul Educației Naționale din Franța.

  • Numar de ore: 45 de ore
  • Ritmul de studiu: 1 ședință de 3 ore pe zi, de luni până vineri
  • Numărul de locuri este limitat
  • Manualul si caietul de activități sunt incluse
  • Prezență fizică sau online
  • Tarif : 1 350 lei / sesiune (preț redus de 1.200 lei la reînscriere și pentru frați și surori, aplicat automat la înregistrarea online, și tarif redus de 1.200 lei pentru studenți prin prezentarea carnetului de student valabil și cu fotografie, prin introducerea codului promoțional IFRO2023)

O nouă perioadă de înscriere începând cu ianuarie 2024!

Cursuri intensive pentru adulți

Cursuri intensive pentru adolescenți