Resurse

martie 10, 2021

Culturethèque este mediateca digitală a Institutului francez, accesibilă de la calculatorul dumneavoastră sau de pe tabletă și telefoane mobile de oriunde din România! Filme, albume muzicale, reviste, cărți, benzi desenate și manuale pentru autoformare sunt accesibile on-line.

Înscrieri on-line pe: www.culturetheque.com
Accesul este gratuit în primele trei săptămâni.
Înscrieți-vă la mediatecă și beneficiați de oferta Culturethèque timp de un an.

Biblioteca pentru copii este un spațiu agreabil, destinat celor mai mici abonați, fie că merg de-a bușilea, fie că vin cu trotineta (de la 0 la 12 ani), modernizat in 2018, cu mobilier adaptat.
Colecții variate de documente: cărți, cărți cu CD-uri, reviste, CD-uri, DVD-uri, jocuri de societate, reînnoite periodic.

FrancoLudoteca vă așteaptă cu jocuri video și de societate. 2 console (PS4 și WiiU) un ordinator, două ecrane și 11 manete: ora de joacă în limba franceză poate să înceapă. Nu știți franceză? Învățați jucând! Jocuri pentru toate gusturile și pentru toate vârstele!
Veniți să vă rezervați locul și jocul (copiii sub 10 ani numai însoțiți de părinți) singur sau cu prietenii, familia, vecinii.

Împrumutați o carte electronică și descoperiți lectura digitală! Mediateca vă pune la dispoziție pe acest suport mai mult de o mie de cărți și o sută de autori, totul concentrat în 200g de tehnologie și confort! Cartea electronică nu obosește vederea și poate fi citită și pe întuneric!

Borna audio vă permite să descoperiți și să ascultați colecția muzicală a mediatecii. Toate CD-urile noastre sunt digitalizate și stocate în acest terminal, organizate în trei secțiuni: Musique, Livres audio și Jeunesse. Peste 1100 de albume muzicale de toate genurile, 170 de cărți audio și 145 de povești și cântece pentru copii sunt deja disponibile!