TCF, Test de Cunoaştere a Limbii Franceze

TCF (Test de Cunoaştere a Limbii Franceze) este un test lingvistic de franceză generală destinat persoanelor provenind din ţări unde franceza nu este limbă oficială, care, în scopuri profesionale, de formare sau personale, doresc o validare a nivelului de cunoştinţe de limba franceză într-un mod simplu, fiabil şi rapid.Toţi candidaţii primesc un atestat care îi situează, pentru fiecare probă, pe unul dintre cele 6 niveluri (de la A1 la C2) ale Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine, definit de Consiliul Europei. Aşadar, TCF este un examen la care toţi cei care susţin probele sunt admişi, neexistând, în urma susţinerii, candidaţi respinşi.

Testul se susține online, în fiecare săptămână, miercurea, cu programare prealabilă, cu condiţia ca înscrierea să fie efectuată cu cel puțin 10 zile inainte de data aleasă.

📣  Ultima sesiune TCF programată înainte de vacanţa de iarnă este prevazută miercuri, 15 decembrie 2021 (înscrieri până pe 6 decembrie).

📣  În 2022, prima sesiune TCF este propusă vineri 14 ianuarie, cu condiția ca înscrierea să fie efectuată până pe 6 ianuarie (inclusiv).

Înscriere la „distanță”: pentru coordonate bancare și procedură, contactați inscri@institutfrancais.ro.

Plata: se efectuează cu minim 10 zile înainte de data aleasă pentru susținere

📣 Participarea la examen a candidaților care au peste 18 ani este permisă doar prin prezentarea Certificatului digital Covid-19, care dovedește că:
– sunt vaccinați cu schema completă pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea ei;
– au trecut prin boală.

*Fişa de înscriere

📌Pregătire pentru TCF: http://www.ciep.fr/tcf-tout-public/comment-sy-preparer

CONTACT

0374 125 209/ 0374 125 224

inscri@institutfrancais.ro