Interstiții modulare

Andreea Stoff

29 iunie – 22 iulie
La Cave | Institutul Francez Cluj-Napoca
Program de vizitare: luni–vineri | 10–17
Vernisaj: 29 iunie | ora 18.30

Expoziția Interstiții modulare a artistei Andreea Stoff dorește să contureze o direcție familiară a formelor dispusă într-o serie sculpturală. Prin aceste lucrări se poate observa interesul artistei față de explorarea naturală a societății, aceasta fiind bazată atât pe cercetarea omului, cât și pe observarea elementelor biologice.
În cadrul acestui proiect, artista lansează o analiză extinsă asupra descifrării unor forme organice din natură privite din punct de vedere științific. Obiectele dispuse în expoziție construiesc o arhivă colectivă a noțiunilor care stau la baza cunoașterii noastre asupra mediului. Andreea Stoff privește aceste forme ca o modalitate prin care poate investiga propria sa practică artistică drept o viziune a regenerării naturii.
Componenta organică a naturii este o noțiune prezentă în existența noastră ca specie, din acest motiv, explorarea acesteia poate fi cu ușurință descifrată cu ajutorul sculpturii. În relația cu publicul, artista dorește o abordare conversațională a lucrărilor prezente în spațiu pentru ca expoziția să își atingă obiectivul educațional.
Georgia Țidorescu


click Născută în 1996 în Baia Mare, Andreea-Maria Stoff a absolvit liceul de arte din localitate și apoi s-a specializat în ceramică la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, fiind în prezent masterandă a Universității de Artă și Design din Cluj. Dedicată studiului naturii și introspecției, Andreea-Maria Stoff este un spirit contemplativ. Consideră că ceramica este arta activă a vieții. Preferă modelajul liber și imperfecțiunea perfectă a formelor naturale, operele sale luând forme organice cu tentă sculpturală. Cu o deosebită capacitate creativă, ajutată de ambiție și disciplină, Andreea reușește să răspundă riguros și asumat tuturor provocărilor plastice, găsind soluții ingenioase pentru a-și exprima convingător ideile.