Concurs şi atelier de traduceri „Courrier international”, în cadrul FILIT

Este mai mult decât un concurs, este un spaţiu al schimbului de idei și o aventurǎ care se îmbogǎţește cu noi nuanţe datoritǎ pasionaţilor de traducere și de limbǎ francezǎ!

Concursul de traduceri de texte de presă Courrier international, susţinut de FILIT, publicaţia „Courrier international”, Institutul Francez din România la Iaşi și Comisia Europeanǎ, ajunge la cea de-a șasea ediţie! Ca în fiecare an, concursul va fi precedat de un atelier animat de specialiști ai traducerii de texte de presǎ. Anul acesta, invitaţii noștri sunt Iulia Badea Guéritée, Institutul Cultural Român din Paris, colaboratoare „Courrier International” pentru România și Moldova, și Bogdan Ghiu, scriitor, jurnalist, traducător și teoretician al traducerii.

„La traduction comme outil d’information pour les professionnels des médias” este subiectul care va fi descusut și dezbǎtut împreunǎ cu participanţii la atelier.

Atelierul va fi urmat de concursul de traducere, care constǎ, ca de obicei, în traducerea din românǎ în francezǎ a unui articol de presǎ, participanţii având posibilitatea de a folosi dicţionare.

Îi invităm pe elevii de liceu şi studenţii interesaţi să se înscrie pe adresa: equipe.iasi@institutfrancais.ro, până pe data de 20 octombrie 2021. Premiul constă într-un stagiu de o săptămână în redacţia „Courrier international”!

Concursul și atelierul vor avea loc la Institutul Francez din România la Iaşi, vineri, 22 octombrie 2021, în intervalul orar 16.00-19.00, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, sau cu reconfigurare într-o formulǎ online, în situaţia în care contextul sanitar nu va permite organizarea de evenimente cu prezenţǎ fizicǎ.