Cursuri intensive

Institutul francez din România oferă cursuri intensive în lunile de vară (iunie, iulie). În prezența unui profesor cu experiență, cursanții sunt împărțiți în grupe pentru a învăța limba franceză, fiind utilizată o pedagogie eficientă. Această pedagogie se bazează pe conceptele majore utilizate în alte părți ale Europei. Cursantul este plasat într-o situație reală fiind invitat să comunice în limba franceză. Astfel, profesorul oferă activități care facilitează interacțiunea în cadrul grupului și permit în același timp descoperirea limbii și culturii franceze.

Numărul de cursanți per grupă este limitat. Profesorul poate urmări astfel în mod adecvat evoluția fiecărui cursant. În plus, este necesar și un număr minim de înscriși pentru organizarea eficientă a activităților și pentru dinamismul dorit în cadrul cursurilor.

Cursurile intensive se pot susține cu prezență fizică. La carere se pot organiza si grupe online.

Cursurile intensive sunt disponibile pentru adulți și adolescenți.

În cadrul cursului se folosesc materiale didactice de calitate. Fiecărui cursant i se oferă o carte și un caiet de activități care îl vor sprijini pe tot parcursul procesului de învățare. Pentru adolescenți, manualele sunt adaptate în funcție de vârstă și interese. Materialele didactice sunt oferite în momentul înscrierii.

Institutul Francez din România își împarte nivelurile în funcție de scara de competențe lingvistice stabilită de Consiliul Europei: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Există inter-niveluri pentru a marca progresul elevului. Prin urmare, cele 15 niveluri existente sunt:

A1A1.1 A1.2
A2A2.1 A2.2
B1B1.1 B1.2
B2B2.1 B2.2 B2.3
C1C1.1 C1.2 C1.3
C2C2.1 C2.2 C2.3

Fiecare dintre cele 6 niveluri principale poate fi validat printr-o certificare oficială recunoscută la nivel internațional și valabilă pe viață. Această certificare se numește DELF și este o diplomă eliberată de Ministerul Educației Naționale din Franța.

  • Numar de ore: 45 de ore
  • Ritmul de studiu: 1 ședință de 3 ore pe zi, de luni până vineri
  • Numărul de locuri este limitat
  • Manualul si caietul de activități sunt incluse
  • Prezență fizică
  • Tarif: 1350 lei / sesiune (tarif redus de 1200 lei pentru reînscriere și pentru înscriere frați/ surori, aplicabil automat la înscrierea online, și tarif redus de 1200 lei pentru studenți, pe baza legitimației / carnetului de student cu viza la zi și cu fotografie. Pentru a beneficia de tariful redus, trebuie introdus codul IFRO2023)

Calendar 2023

SesiuniPerioada de înscriereData cursului
Vară 106/06-13/0619/06-07/07
Vară 226/06-04/0710/07-28/07

După înscrierea online, se va face o evaluare gratuită, scrisă și orală, a nivelului de limbă (test de plasare). In funcție de rezultatele la evaluare, se va hotărî nivelul cursului, care poate fi diferit de nivelul ales la momentul îmscrierii, caz în care o nouă variantă de nivel și orar va fi propusă persoanei înscrise.