Vorbește-mi despre tine! Ziua Europeană a Limbilor, la Iași

Pe 27 septembrie 2022, de la ora 14,00, te așteptăm la Institutul Francez din România la Iași, să experimentezi bogăția lingvistică și culturală a Europei.
 14,00 – 16,00 Vorbește-mi despre tine! – Cafeneaua lingvistică, organizată de Institutul Francez în România la Iași și Centrul Europe Direct Iași, în parteneriat cu Asociația SUPER TINERI (ASIRYS), Erasmus Student Network – ESN Iasi și Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi.
Vei cunoaște tineri din alte țări care au ales să facă voluntariat prin Corpul European de Solidaritate sau care au ales să studieze prin mobilități Erasmus+ în țara noastră.
Împreună cu ei, te vei bucura să auzi și să înveți cuvinte și fraze în mai multe limbi străine, îți vei face noi prieteni, vei cunoaște noi culturi și noi oportunități și vei celebra Ziua Europeană a Limbilor.
Cafeneaua lingvistică ”Vorbește-mi despre tine!” este evenimentul care marchează Ziua Europeană a Limbilor, în Anul European al Tineretului, și care evidențiază rolul pe care tinerii îl au în promovarea unei mai bune comunicări interculturale și a multilingvismului, elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului european.
 14,00 – 16,30 Târg de carte, organizat de Mediateca Institutului Francez din România la Iași
 16,30 – 17,00 ”Vremea poveștilor” – Atelier al Mediatecii Institutului Francez din România la Iași, pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani, cu intrare liberă.
Atât pentru atelier, cât și pentru cafenea, înscrierile se pot face pe adresa: equipe.iasi@institutfrancais.ro
”Vorbește-mi despre tine! Ziua Europeană a Limbilor, la Iași” este un eveniment organizat de Institutul Francez în România la Iași și Centrul Europe Direct Iași, în parteneriat cu Asociația SUPER TINERI (ASIRYS), Erasmus Student Network – ESN Iasi și Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi.
Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită, din 2001, în fiecare an pe data de 26 septembrie, la inițiativa Consiliului Europei și a Comisiei Europene. Sărbătoarea încurajează învățarea limbilor străine la orice vârstă și promovează diversitatea lingvistică și culturală a Europei.