Noaptea lecturii la Iași

Lecturi europene, oglinzi sociale contemporane  

Vineri, 21 ianuarie 2022, ora 18.00, sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez din România la Iași 

Cu participarea scriitorilor Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu și Florin Lăzărescu 

Nopțile lecturii sunt, anual, o sărbătoare a cititului în toată diversitatea sa: cu o carte în mână, în liniște, cu voce tare, singur, în compania altor cititori, în fața publicului, online și în multe alte feluri! 

Inițiativă a Ministerului Culturii francez, evenimentul are loc pe timpul lunii ianuarie, în Franța și peste tot în lume, prin mii de evenimente dedicate cărților și literaturii în general. 

Sub deviza lui Victor Hugo, „Aimons toujours! Aimons encore!” și în contextul președinţiei franceze a Consiliului Europei, Institutul Francez din România la Iași vă invitǎ vineri, 21 ianuarie 2022, ora 18.00, în sala „Benjamin Fondane” la o seară de lecturi publice și dialoguri literare, în română și franceză, cu participarea scriitorilor Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu și Florin Lăzărescu, care vor citi din romane recent apărute la editura Polirom: „Mustața lui Dali și alte culori”, „Vlogger la 13 ani”, „Noaptea plec, noaptea mă-ntorc”. 

Dumitriana Condurache și Dana Monah vor citi scurte extrase din romane semnate Gwenaëlle Aubry „Nimeni (Personne)” și Laurent Seksik – „Cazul Eduard Einstein (Le cas Eduard Einstein)” – publicate în traducere la editura Pandora, cu sprijinul Programelor de publicare inițiate de Institutul francez din România. 

Un eveniment organizat de Mediateca Institutului Francez din România la Iași și serviciul cultural, în partenariat cu Muzeul National al Literaturii Române din Iași, editura Polirom, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea de Arte „George Enescu”.