Pascal Janovjak, în dialog cu cititorii francofoni

Ca în fiecare an, Institutul Francez din România la Iași este partener fidel FILIT!
Vǎ invitǎm joi, ora 18.00, în sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez din România la Iași, la o întâlnire cu autorul Pascal Janovjak , moderatǎ de Monica Salvan. O vom avea alǎturi de noi via Zoom și pe doamna Florica Courriol, traducǎtoarea în limba românǎ a romanului „Un Zoo la Roma”.
Pascal Janovjak (1975) s-a născut în Elveția, la Basel, mama lui fiind de origine franceză și tatăl slovac. A studiat literatură comparată și istoria artei la Strasbourg. Ulterior a lucrat în Iordania și Liban, unde a predat la universitate. Între 2002 și 2005, a condus Alianța Franceză din Dhaka, Bangladesh, iar apoi s-a mutat în Palestina, unde a predat literatură și a început să scrie. În 2011 a obținut o rezidență pentru artiști la Institutul Elvețian din Roma. În prezent locuiește în Italia. Opera sa a fost distinsă, printre altele, cu Premiul elvețian pentru literatură și cu Premiul Michel-Dentan 2020. Romanul „Un Zoo la Roma” (editura Tracus Arte, 2021, cu titlul original „Le Zoo de Rome”, Actes Sud, 2019) a fost tradus în limbile engleză, italiană, germană și română.

* Intrarea la evenimentele din program se va face cu respectarea reglementărilor sanitare legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Intrarea este liberă și se va face în limita locurilor disponibile (30 de locuri).