Cursuri intensive

Institutul francez din România oferă cursuri intensive în lunile de vară (iunie, iulie). În prezența unui profesor cu experiență, cursanții sunt împărțiți în grupe pentru a învăța limba franceză, fiind utilizată o pedagogie eficientă. Această pedagogie se bazează pe conceptele majore utilizate în alte părți ale Europei. Cursantul este plasat într-o situație reală fiind invitat să comunice în limba franceză. Astfel, profesorul oferă activități care facilitează interacțiunea în cadrul grupului și permit în același timp descoperirea limbii și culturii franceze.

Numărul de cursanți per grupă este limitat. Profesorul poate urmări astfel în mod adecvat evoluția fiecărui cursant. În plus, este necesar și un număr minim de înscriși pentru organizarea eficientă a activităților și pentru dinamismul dorit în cadrul cursurilor.

Cursurile intensive se pot susține cu prezență fizică sau online.

Cursurile intensive sunt disponibile pentru adulți și adolescenți.

În cadrul cursului se folosesc materiale didactice de calitate. Fiecărui cursant i se oferă o carte și un caiet de activități care îl vor sprijini pe tot parcursul procesului de învățare. Pentru adolescenți, manualele sunt adaptate în funcție de vârstă și interese. Materialele didactice sunt oferite în momentul înscrierii.

Institutul Francez din România își împarte nivelurile în funcție de scara de competențe lingvistice stabilită de Consiliul Europei: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Există inter-niveluri pentru a marca progresul elevului. Prin urmare, cele 15 niveluri existente sunt:

A1A1.1 A1.2
A2A2.1 A2.1
B1B1.1 B1.2
B2B2.1 B2.2 B2.3
C1C1.1 C1.2 C1.3
C2C2.1 C2.2 C2.3

Fiecare dintre cele 6 niveluri principale poate fi validat printr-o certificare oficială recunoscută la nivel internațional și valabilă pe viață. Această certificare se numește DELF și este o diplomă eliberată de Ministerul Educației Naționale din Franța.

  • Număr de ore: 45 de ore
  • Ritmul de studiu: 1 ședință de 3 ore pe zi, de luni până vineri
  • Numărul de locuri este limitat
  • Manualul si caietul de activități sunt incluse
  • Prezență fizică sau online
  • Tarif: 1350 lei / sesiune (preț redus de 1.200 lei la reînscriere și pentru frați și surori, aplicat automat la înregistrarea online, și tarif redus de 1.200 lei pentru studenți prin prezentarea carnetului de student valabil și cu fotografie, prin introducerea codului promoțional IFRO2023)

Calendar 2023

SesiuniPerioada de înscriereData cursului
Vară 106/06-13/0619/06-07/07
Vară 226/06-04/0710/07-28/07

În cazul în care nu vă cunoașteți cu certitudine nivelul de limbă, vă invităm să susțineți înainte de înscriere un test de orientare lingvistică (orală și scrisă) care poate fi organizat la distanță sau la sediul nostru. Vă rugăm să contactați secretariatul institutului pentru o programare în acest sens: 0256 490 544. Astfel, vă vom putea orienta mai bine către un curs adaptat nivelului dumneavoastră actual.