Cafékultour – săptămâna cafenelelor

În perioada 20-26 septembrie, Timișoara devine un spațiu de exprimare a tinerei creații europene. Festivalul Cafékultour ajunge la cea de-a 16-a ediție și își propune să aducă în atenția publicului diferite forme de artă manifestate în spațiile culturale mai puțin convenționale din Timișoara.

Săptămâna cafenelelor este nu doar o sărbătoare a artei, ci și una a multiculturalității. Astfel, Cafékultour propune o săptămână întreagă de spectacole cu artiști din 7 țări diferite. Fiecare seară are o identitate culturală specifică, caracteristică uneia dintre țările participante: România, Germania, Polonia, Austria, Franța, Belgia, și Spania!

Programul complet:

Și în acest an, festivalul păstrează secțiunea CHOCOLATKULTOUR, dedicată copiilor, cu ateliere, spectacole și… multă ciocolată!

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul și-a construit o identitate care seamănă orașului, oferind locuitorilor săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate.

Ce noutăți și ce surprize vă rezervă Cafékultour în acest an puteți afla urmărind evenimentul Facebook și site-urile organizatorilor.

Evenimentul este coorganizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara, cu susținerea Goethe Institut și a Ambasadei Franței în România.

Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit și se realizează în baza dovezii de vaccinare, a dovezii trecerii prin boală în ultimele 90 de zile sau în baza unui test PCR sau a unui test antigen cu rezultat negativ.
Toate testele trebuie însoțite de o adeverință care validează autenticitatea acestora și trebuie prezentată la intrare.
Copiii până la 16 ani nu au nevoie de test sau de dovada vaccinării.

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

PARTENERI: Delegatia Wallonie Bruxelles, Institutul Polonez, Forumul Culturzal Austriac, Asociatia Via Rumania, Consulatul Spaniei, Auăleu
SPONSORI: Akwel, Everience, Smartwood, Pletl
GAZDE: Direcția Județeană de Cultură Timiș, D’arc, Aethernativ, Vineri15, AmPm
PARTENERI MEDIA: TVR Timișoara, Radio România, Best of Timisoara, West City Radio, RFI, Banater Zeitung, Radio România Timișoara