Inaugurare: Muzeul Digital Micro-Folie

În cadrul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, Institutul Francez din România la Timișoara și Muzeul de Artă din Timișoara și-au unit forțele pentru a pune la dispoziția pasionaților de artă timișoreni – și nu numai – primul muzeu digital. Proiect inițiat de Ministerul Culturii din Franța, Micro-Folie a luat naștere din dorința de a aduce mai aproape de publicul european o serie de opere de artă renumite.

Micro-Folie a fost conceput ca un muzeu digital, desfășurat în cadrul unui spațiu deja existent. În Timișoara, acesta se va „ridica” în cadrul Muzeului de Artă. Plasat în inima orașului, aceste platforme culturale de proximitate sunt un mijloc inedit de apropiere a publicului de artă, de cultură.

Muzeul digital îi permite fiecărui vizitator să descopere operele de artă puse la dispoziție de toate instituțiile partenere, în cadrul unei colecții deosebite. Datorită unui sistem tehnic de înaltă calitate (ecran digital, tablete, sistem de sonorizare), acest ansamblu permite valorizarea tuturor formelor de artă.

Vă invităm, așadar, vineri, 1 aprilie, începând cu ora 11:00, la Muzeul de Artă din Timișoara la inaugurarea muzeului digital Le Micro-Folie à Timisoara. O inițiere digitală în lumea artei și o experiență inedită, de neratat, pusă la dispoziția publicului timișorean de Institutul Francez din România la Timișoara și de Muzeul de Artă din Timișoara.