Pour parler d’Europe

Într-o perioadă dominată în continuare de incertitudini și în care întâlnirile fizice se lasă încă așteptate, Institutul Francez din România la Timișoara vă propune o serie de conversații online cu scopul de a reflecta la schimbările în curs în societățile noastre, împreună cu cei care au contribuit, contribuie sau vor contribui la ceea ce înseamnă Europa.

În fiecare miercuri, de la ora 20, vă dăm întâlnire pe paginile de Facebook și Youtube ale Institutului, ca să vorbim despre Europa. Jurnalista culturală Mihaela Dedeoglu va fi în dialog cu artiști, scriitori, filosofi, sociologi și creatori din toate domeniile, pentru a vedea cum se prezintă astăzi societățile din care facem parte, care sunt angajamentele noastre pentru comunitate, care este starea culturii, a artei și a creației în Europa în centrul căreia ne situăm aici, la Timișoara, viitoare Capitală Europeană a Culturii în 2023. Conversațiile propuse depășesc frontierele atât prin subiectele abordate, cât și prin limbile de difuzare, care sunt româna și franceza.

Mulțumim partenerilor noștri: Akwel, Everience, Elba!

Până acum i-am avut ca invitați pe : criticul de teatru George Banu, filosoafa Monique Canto-Sperber, istoricul și eseistul Elie Barnavi, scriitoarea Ioana Pârvulescu, fotografa Mihaela Noroc, artista Ana Kun, scriitoarea și profesoara de literatură Adriana Babeți, producătoarea de film Ada Solomon, scriitorul Miguel Bonnefoy, filosoful Cornel-Florin Moraru, actrița Maia Morgenstern, scriitoarea și documentarista Ruth Zylberman, arhitectul și desenatorul Dragomir Drăgan.

Vă invităm să vizionați în replay toate episoadele pe Facebook sau Youtube: