Projecție I „Sindromul Hamelt” – 21 iunie

Partenerii noștri ocupă grădina Institutului Francez pentru a proiecta filme!

În cadrul Festivalului de Artă pentru Refugiați de la Timișoara din 20-23 iunie 2024, LOGS proiectează filmul documentar „Sindromul Hamelt”, în parteneriat cu IF, One World Romania și KineDok România.

Documentar de 85 min.
Germania, Polonia, 2022, 85 min.
Regia: Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski, Image: Piotr Rosołowski
Montaj: Agata Cierniak, Sunet: Marcin Lenarczyk, Jarosław Sadowski


La câteva luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în 2022, cinci tineri și tinere participă la o punere în scenă unică, ce își propune să traseze paralele între experiențele lor de război și Hamlet, piesa lui Shakespeare. Pentru fiecare dintre ei, scena reprezintă o platformă pentru exprimarea suferinței și a traumei prin celebra întrebare „A fi sau a nu fi?”, o dilemă care se aplică și vieților lor.
Protagoniștii se luptă cu dezamăgirea, neputința și furia, încercând să-și reașeze viețile în timp ce își procesează trecutul dureros: Slavik, care a trecut prin iadul războiului și al captivității ca soldat; Katya, care tânjește după iertarea mamei sale pentru faptul că s-a alăturat armatei; Rodion, care a evadat din Donbas și se confruntă acum cu homofobia crescândă; Roman, care încă se luptă cu amintirile traumatizante din timpul războiului, când a lucrat ca paramedic pe front; și Oxana, care se zbate pe frontul artistic ca actriță.