RadioLive – spectacol multimedia

Joi 22 iunie, de la ora 19:00, în Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș

Vă invităm să cunoașteți 4 tineri din Timișoara, să le aflați poveștile de viață impresionante și să vă lăsați inspirați de experiențele lor – totul într-un spectacol multimedia de artă, muzică și discuții. 

Aurélie Charon și Caroline Gillet s-au implicat inițial într-o mulțime de emisiuni radio despre tineri. Ilustratoarea Amélie Bonnin s-a alăturat echipei cu dorința de a oferi spectacolului RadioLive imagini originale în cadrul fiecărei reprezentații. 

RadioLive este despre dedicarea față de idei mici și mari: identiate, drepturile minorităților, libertate și noi moduri de a acționa. Participanții provin din rețele de suport și scopul principal este acela de a se inspira și influența reciproc. 

Inițiativa RadioLive funcționează ca un spectacol radio pe trei dimensiuni: la fiecare reprezentație, Aurélie Charon este gazdă, iar Amélie Bonnin desenează live pe scenă, în timp ce 3 sau 4 tineri din întreaga lume își împărtășesc poveștile de viață și experiențele. Spectacolul se construiește din discuții, artă și muzică. O generație de oameni care sunt hotărâți să acționeze chiar și în circumstanțe incerte se reunesc pentru un schimb de idei fascinant. Sunt generația de oameni care nu mai acceptă să vorbească alții pentru ei, care sunt gata să ia microfonul în mâinile lor. 

La fiecare reprezentație, 3 sau 4 personaje se află pe scenă. Fiecare este el însuși; nu există texte prestabilite pentru personajele care își reconstituie viața. Ideea este să nu rămână nimeni captiv în propriul teritoriu: cuvintele nu au teritorii, deci dacă granițele ne împiedică să călătorim, cuvântul este liber și este datoria noastră să-l facem să răsune. 

RadioLive face parte din festivalul IMPULS.

Festivalul IMPULS face parte din programul Timișoara2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.