Concert Chien Noir

Acaju, împreună cu Institutul Francez din România la Iași vă invită să luați parte la o călătorie muzicală aparte.

C𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐢𝐫, sau Jean Grillet pe numele său real, s-a născut lângă Bordeaux unde mulți tineri sunt pasionați de fotbal sau aspiră la o carieră în viticultură, însă el a fost mai degrabă atras de muzică. Inspirat de artiști precum Phil Collins, Bruce Springsteen, David Bowie sau Mike and the Mechanics, artistul ne propune prin melodiile lui să lăsăm muzica să vibreze pe corzile noastre sensibile. Puterea specială a lui 𝐜𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐢𝐫? Scrierea cizelată, un mediu de emoții puternice și totuși delicate, combinate cu un simț melodic uimitor.

Joi, 01 Februarie, de la 20:00, 𝐜𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐢𝐫 vine pentru prima dată la Iași într-un concert live care ne va plimba prin stări diverse.

Open doors: 20:00
Concert start: 21:00

Bilete early bird se găsesc la prețul de 60 lei aici: https://www.livetickets.ro/bilete/concert-chien-noir-fr

Ascultă 𝐜𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐢𝐫 aici:
https://www.youtube.com/watch?v=Pq8e0uI_jF4
https://www.youtube.com/watch?v=FdyIh-AB6uA

În zorii anilor 2020, Jean Grillet l-a întâlnit pe Mark Daumail. Împreună, cei doi artiști au colaborat și au scris versuri pentru alți interpreți, inclusiv pentru cântăreața Vanessa Paradis. Pe cont propriu, Jean Grillet a lansat apoi proiectul „chien noir”, un nume de scenă inspirat atât de personajul din romanul „L’Île au trésor », cât și de Winston Churchill. Prim-ministrul britanic obișnuia să-și numească depresia « Black Dog ».

În 2021, „Histoire vraie », un cântec despre căutarea de a fi persoana pe care vrei să fii, i-a ridicat profilul public ca o nouă figură a pop-ului francez melancolic.

La foarte scurt timp după lansarea albumului său „Histoires Vraies », chien noir a fost nominalizat la prestigioasele „Victoires de la musique 2022” la categoria „Revelația masculină a anului”. Obișnuit să se axeze pe intimitate și introspecție, el a profitat de acest reflector pentru a ajunge la noi fani.

In 2022 albumul „Beaux” a fost atât succes de public, cât și de critică. În versurile sale, nu a ezitat să se inspire din mari autori precum Boris Vian, invitându-ne să vedem frumusețea lumii din jurul nostru.

Apollo, lansat în 2023, este primul album în care chien noir se transformă într-un astronaut al galaxiei pop, mergând înapoi în timp la varietatea anilor 80 și 90, cea a copilăriei sale. Inspirat de muzica celor precum Phil Collins, Bruce Springsteen, David Bowie sau Mike and the Mechanics, artistul ne-a propus prin melodiile lui să lăsăm muzica să vibreze pe corzile noastre sensibile.

Chien Noir a parcurs un drum lung, dar cu siguranță nu este întâmplător că a ajuns aici.