Journée européenne des langues

”Vorbeste-mi despre tine!” – Cafenea lingvistica, editia a doua

Pe 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor –#EuropeanDayofLanguages, de la ora 13,00, vom celebra, în cocheta grădină de la Institutul Francez din România la Iași, bogăția lingvistică și culturală a Europei.
În cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului ”Vorbește-mi despre tine!”, vom cunoaște tineri din alte țări care fac voluntariat în România prin Corpul European de Solidaritate sau care au ales să studieze prin mobilități Erasmus+ în universități din Iași.
”Vorbește-mi despre tine!” marchează Ziua Europeană a Limbilor, la Iași, în 2023 – Anul European al Competențelor. Evenimentul pune în evidență bogăția lingvistică și culturală a Europei și faptul că împreună suntem mai puternici #StrongerTogether.
Ziua Europeană a Limbilor are scopul de a aduce în atenția publicului marea varietate lingvistică și culturală din Europa, de a încuraja oamenii de orice vârstă să învețe limbi străine, precum și de a promova profesia de traducător, de interpret și alte profesii legate de domeniul lingvistic. Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită, din 2001, în fiecare an, pe data de 26 septembrie, la inițiativa Consiliului Europei și a Comisiei Europene.
”Vorbește-mi despre tine!”” este un eveniment organizat de Institutul Francez în România la Iași și Centrul Europe Direct Iași, în parteneriat cu Asociația SUPER TINERI (ASIRYS), Erasmus Student Network – ESN Iasi și Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi.
Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un email la europedirect.iasi@yahoo.ro