Transformation – desene de Lorena Garoiu

„Limbajul plastic ca și modus operandi al Lorenei Garoiu evocă, fără doar și poate, acel teritoriu insolit al meta-morfozelor, areal conceptual precar, insidios și cameleonic totodată, ce se înfiripă fecund, concupiscent, suav și ludic, evocând așadar infinitele subtilități și ipostasuri ale psihismului uman, mască, eu și sine, iterat și transfigurat asimptomic, incoerent și perplex în labirintul șarmant al mirajului anamorfotic jucund, insidios și nonidentitar.

Astfel teritoriu portretului, de altfel atât de uzitat în genere, devine pentru Lorena un vast pretext și scenariu psihanalitic secvențial transfigurat elegant, ce glisează molcom, voalat, dar ferm în câmpul de predicții confuz, diafan, al insondabilului colectiv.

Seria de portrete survolează fără echivoc ființialul dedublat, veritabil oximoron oglindit caleidoscopic de la instanțele sarcasmului narcisist la arhetipul binominal germinativ, paradox savuros și asumat al androginului plenar, devenit astfel Rebis hermetic, trans-lucid.” (Dr. Gabriel Kelemen)

Expoziția, constituită dintr-o serie de litografii, desene în creion, cărbune, cerneală pe hârtie Ingres, toate având-o ca subiect pe Tarah von Lintel, poate fi văzută la Institutul Francez din România la Timișoara.

Lorena Garoiu s-a născut la Reșița în 1983. A absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara, cu un Master în Surse și Resurse ale Imaginii în Pictură, în cadrul UVT. Din 1999 până în prezent, a avut expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și străinătate. A trăit la Berlin, unde a fost asistenta artistei olandeze Iris van Dongen.