Să vorbim despre Europa

Într-o perioadă dominată în continuare de incertitudini și în care întâlnirile fizice se lasă încă așteptate, Institutul Francez din România la Timișoara vă propune o serie de conversații online cu scopul de a reflecta la schimbările în curs în societățile noastre, împreună cu cei care au contribuit, contribuie sau vor contribui la ceea ce înseamnă Europa.

În fiecare miercuri, de la ora 18, vă dăm întâlnire pe pagina de Facebook a Institutului, ca să vorbim despre Europa. Jurnalista culturală Mihaela Dedeoglu va fi în dialog cu artiști, scriitori, filosofi, sociologi și creatori din toate domeniile, pentru a vedea cum se prezintă astăzi societățile din care facem parte, care sunt angajamentele noastre pentru comunitate, care este starea culturii, a artei și a creației în Europa în centrul căreia ne situăm aici, la Timișoara, viitoare Capitală Europeană a Culturii în 2023. Conversațiile propuse depășesc frontierele atât prin subiectele abordate, cât și prin limbile de difuzare, care vor fi româna și franceza.

În luna martie, seria Pour parler d’Europe continuă la feminin. Ne bucurăm să le avem ca invitate pe: scriitoarea Ioana Pârvulescu, laureată a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură în 2013, fotografa Mihaela Noroc, artista Ana Kun, actrița Elsa Zylberstein, scriitoarea și profesoara de literatură Adriana Babeți.

Înregistrările cu primii noștri invitați – criticul de teatru franco-român, George Banu, filosoafa Monique Canto-Sperber și istoricul Elie Barnavi sunt în continuare disponibile aici.

Parteneri : Akwel, Everience, Elba