Cinema Elvire Popesco

ianuarie 25, 2021

Sala de cinema Elvire Popesco a Institutului Francez, deschisă în 1974, a fost complet renovată în 2011. Cu o capacitate de 183 de locuri, sala are un singur ecran este echipată cu un proiector 35mm și cu un videoproiector Barco-2k care permite proiecțiile pe suport digital DCP sau Blu-ray.

Cinema Elvire Popesco este una dintre cele mai iubite săli de cinema din Bucureşti şi propune o programare bazată pe filme de autor, europene şi româneşti, fiind şi membră a rețelei Europa Cinemas din 2007. Numărul spectatorilor a crescut constant în ultimii ani iar în 2018 şi 2019 Cinema Elvire Popesco a fost cel mai frecventat cinematograf cu un singur ecran din România, totalizând peste 75 000 spectatori, dar şi cel mai frecventat cinematograf din reţeaua de peste 50 de săli ale Institutului Francez din întreaga lume.

În 2020, pentru a putea continua să ofere filme publicului cinefil în perioada cât sala a fost închisă, Institutul Francez a lansat Elvire en Plein Air, un ciclu de proiecţii în aer liber pe durata verii, şi Elvire Chez Vous, un ciclu de proiecţii online care continuă în 2021.

În afară de proiecțiile de film, sala mai găzduiește proiecții speciale, avanpremiere, numeroase festivaluri de film, dar şi alte evenimente culturale (conferințe, concerte, spectacole de teatru și dans).