Examene DELF/DALF pentru adulți  

Institutul Francez din România deţine aprobarea Ministerului Educației Naționale din Franţa pentru organizarea examenelor DELF și DALF, fiind un centru oficial de examen.

Diplomele oficiale DELF și DELF sunt eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză. Diplomele sunt recunoscute la nivel internaţional și au valabilitate nelimitată.

DELF și DALF validează cunoştinţele dobândite în limba franceză. Acestea permit, în funcție de nivelul obținut, admiterea la universități din Franța, aplicarea pentru naționalitatea franceză, obținerea mai ușoară a unui loc de muncă în România sau în străinătate, concretizarea unui proiect de mobilitate etc.

Există 6 diplome care permit validarea celor 6 niveluri ale Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2, DALF C1, DALF C2.

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre niveluri, puteți consulta fișa PDF.

Examenele DELF și DALF constau într-o serie de teste ce evaluează diferite abilități: înțelegere orală, înțelegere scrisă, producție scrisă și producție orală.

Probele scrise (înțelegerea orală, înțelegerea scrisă, producția scrisă) sunt evaluate de către profesori evaluatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie. Proba orală (producția orală), la fel ca și în cazul probelor scrise, este evaluată de o pereche de examinatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie.

Calendarul sesiunilor și prețurile sunt stabilite pentru România (vezi mai jos); sunt deci identice în toate centrele de examinare.

În 2023, au loc 3 sesiuni DELF-DALF pentru adulți.

Institutul Francez din România oferă un tarif preferenţial pentru studenţii cu vârsta peste 18 ani (este obligatorie prezentarea unui carnet de student valabil) şi pentru cursanţii înscrişi la un curs la Institutul Francez.

Pentru a se pregăti pentru examene și pentru a asigura cele mai bune șanse de reușită, Institutul Francez din România oferă simulări și ateliere de pregătire. Accesați pagina dedicată atelierelor și simulărilor !

France Éducation international este instituția franceză responsabilă cu proiectarea și distribuirea examenelor DELF și DALF pentru Ministerul Educației Naționale. Consultați site-ul France Éducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Site-ul web RFI, Le français facile avec RFI, oferă și activități de formare pentru înțelegerea orală pentru DELF B2.

Sesiuni Perioadă înscrieriPublicarea rezultatelor
4-5 martie 16 ianuarie – 17 februarie29 martie
10-11 iunie3 aprilie – 31 mai30 iunie
18-19 noiembrie9 octombrie – 3 noiembrie12 ianuarie 2024
ExamenTarif normalTarif redus pentru studenți și cursanții IF
DELF A1275 lei220 lei
DELF A2400 lei320 lei
DELF B1475 lei380 lei
DELF B2550 lei440 lei
DALF C1600 lei480 lei
DALF C2650 lei520 lei
📣 Diplomele din sesiunea noiembrie 2022 pot fi  ridicate* de la Serviciul de Înscrieri al Institutului Francez din România la Bucureşti de luni până joi între 10h00 şi 18h00 și vinerea între 10h00 şi 16h00. 

 *Vă rugăm să prezentaṭi la intrare un act de identitate al candidatului.

Vă invităm să consultați regulamentul:

CONTACT

Tel: (+40) 374 125 222

inscri@institutfrancais.ro