Nerlov (FR) și Mahaya (MD) deschid seria de concerte SESAME Live Session, pe 19 noiembrie @ Control Club

Categorie - Arhivă
Proiectul SESAME aduce la București artiști din 6 țări europene
Proiectul SESAME are ca scop conectarea și sprijinirea artiștilor emergenți din Franța, România, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Turcia și Georgia printr-un proces colaborativ plin de dinamism, desfășurat în București. Finanțat de Uniunea Europeană prin programul LIVEMX și implementat în România de Asociația Star Education în parteneriat cu Institutul Francez din România, SESAME promovează colaborarea interculturală prin muzică.
Astfel de proiecte construiesc punți între comunități și susțin diversitatea și inovarea. Membrii celor 10 proiecte muzicale vor participa la tabere de creație și vor susține concerte în mai multe cluburi din București, pregătindu-se pentru o lansare internațională – Set Sail To Music Export.
Artiștii participanți au fost selectați de un juriu internațional format din profesioniști din industria muzicală din România, Bulgaria, Franța, Suedia și Grecia. Cele 10 trupe din zonele adiacente Mării Negre, Franța și Republica Moldova se vor reuni pentru 7 zile de creație, învățare și performance, grupate în 5 tabere organizate în București, pentru artiști veniți din câte 2 țări diferite per sesiune. Fiecare tabără se va încheia cu un concert – SESAME Live Session, în care artiștii vor interpreta piesele nou create, în fața publicului din cluburi bucureștene care sprijină cultura alternativă.
SESAME Live Session • Nerlov & Mahaya • Club Control • 19.11
Artiștii care dau startul proiectului SESAME și care vor concerta împreună pe 19 noiembrie, la Control Club, în cadrul primului episod SESAME Live Session sunt Nerlov din Franțași Mahaya, originar din Republica Moldova, două nume care s-au făcut rapid remarcate în peisajul sonor al țărilor de proveniență.
Detalii eveniment:
- Locație: Club Control
- Intrare: 20 RON, începând cu ora 21:00. Biletele vor fi disponibile la intrarea în sala de concert (Room 1).
Nerlov este primul artist care va reprezenta Franța în cadrul acestei serii, un nume deja cunoscut pe plan local, fiind aflat în plină ascensiune. Cu un sound descris undeva între James Blake și Deftones, Nerlov își cântă melancolia pe compoziții pop, adăugând o lirică ușor jucăușă, uneori cinică pentru a susține o atitudine jovială. Producțiile sale, care pendulează între scena hip-hop și sonoritățile electronice, au avut un efect magnetizant care anunța o evoluție fulminantă.
După două EP-uri, „Je vous aime tous” (Vă iubesc pe toți) în 2020 și „Prophéties” în 2021, el a devenit una dintre revelațiile de la Printemps de Bourges (INOUïs), ridicând ștacheta așteptărilor fanilor și a criticilor de specialitate. Nerlov și-a lansat primul album, „Pas si grave,” pe 17 mai 2024, marcând o etapă importantă în cariera artistului francez. Piesele de pe album explorează teme variate precum iubirea, întrebările existențiale și observațiile sociale, păstrând o onestitate brută. Materialul discografic pune în valoare un artist cu numeroase influențe, îmbinând armonios pop-ul, beat-urile electronice cu inserturi în stil chanson française.
Pe lângă materialele ieșite din studio, Nerlov este recunoscut și pentru performanțele sale scenice impresionante, cucerind publicul printr-o prezență energică, combinată cu o vulnerabilitate dezarmantă. În show-urile sale facem cunoștință cu Florent Vincelot, alias Nerlov, un frontman care afișează o atitudine dură combinată cu o tandrețe subtilă și cu toboșarul Simon Garnier, care îl însoțește în live-uri și turnee.
Marți, 19 noiembrie, alături de Nerlov, va urca pe scenă, Mahaya originar din Republica Moldova. Artistul va completa concertul cu un sound special, îmbinând vibrațiile alternative și experimentale cu accente electronice specifice stilului său. Mahaya are o pregătire în domeniul muzical-pedagogic, pe care a început-o de timpuriu, încă din 2011. De la vârsta de 22 de ani, își începe călătoria ca producător, experimentând cu diferite genuri muzicale și realizând aranjamente, colaborând cu diverși artiști din Republica Moldova. În 2020, începe să posteze primele sale creații muzicale.
***
Seria de concerte SESAME Live Session debutează în Control Club alături de Nerlov (FR) și Mahaya (MD) și va continua să aducă în fața publicului bucureștean artiștii selectați în program, după cum urmează:
28.11.2024 – Club Echoes House: Shy (UA) & Goss (TK)
15.01.2025 – Club Expirat: Cølibri (FR) & Ja, Klar (TK)
23.01.2025 – Club Echoes House: IVA (BG) & Anuka Kipshidze (Georgia)
13.02.2025 – Club Echoes House: Omar Alkilani (TK) & +SHE+ (România)
Pe parcursul taberelor de creație din cadrul proiectului SESAME, artiștii vor fi asistați de producători muzicali cu experiență și vor participa la workshopuri pe diverse teme importante din industria muzicală, precum drepturile de autor, distribuția muzicală, organizarea turneelor internaționale și exportul muzical. De asemenea, artiștii vor avea ocazia să descopere specificul piețelor muzicale din România și Franța, obținând cunoștințe care să le sprijine dezvoltarea pe scena internațională.
Colaborarea transfrontalieră îi provoacă pe muzicieni să iasă din zona de confort, încurajând abordările inovatoare și o fuziune de genuri care redefinește standardele muzicale. Acest tip de proiecte conectează artiști, producători și profesioniști din industria muzicală din diferite țări, construind o rețea menită să-i susțină și să le deschidă noi oportunități de colaborare, mult timp după încheierea proiectului european.

***
Asociatia Star Education a fost înființată în anul 2007 cu scopul principal de a susține artiștii și creația muzicală românească și de a crea programe educaționale în domeniul muzical. Este organizatorul primelor ediții ale conferinței Mastering The Music Business (2016-2018 și 2020), dar și a cursurilor Industria Muzicala Explicată (IME).
www.facebook.com/AsociatiaStarEducation
Institutul Francez din România
Plasat sub tutela Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, Institutul Francez din România a fost fondat la București la 30 mai 1924 și are ca misiune promovarea cooperării culturale, lingvistice și academice, a cooperării cu instituțiile și reprezentanții societății civile, alături de celelalte institute care reprezintă aceeași rețea culturală franceză în străinătate.
Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta Centenarul, un prilej de a celebra o sută de ani de cooperare culturală, artistică, academică, educațională și științifică, și în același timp, de a marca o prietenie cu rădăcini adânci, susținută activ de puterea comunității francofone din România. Anul festiv devine un cadru motivant pentru a contura viitorul, cu baze solid ancorate într-un ecosistem foarte bogat și dinamic, în care se acordă o atenție deosebită tinerilor, creației noi, cercetării, schimburilor și angajamentelor societății civile.
www.facebook.com/InstitutulFrancez
www.instagram.com/institutulfrancez/
www.linkedin.com/company/ifroumanie/
https://linktr.ee/institutulfrancez