Martie, Luna Francofoniei

martie 21, 2022

Odată cu izbucnirea unui război în inima Europei, apartenența comună a României și a Franței la lumea francofonă capătă și mai mult sens. În această perioadă dificilă, dorim să ne reafirmăm sprijinul și solidaritatea cu poporul ucrainean. Acum, este mai important ca niciodată să punem în centrul acțiunilor noastre spiritul unei francofonii a fraternității, a solidarității și a sprijinului reciproc.

În luna martie, pe cinci continente, sărbătorim, „acest umanism integral care se țese în jurul lumii”, precum definea Léopold Sédar Senghor conceptul de francofonie. O lună dedicată promovării valorilor noastre comune: diversitatea culturală și toleranța, accesul neîngrădit la educație și drepturile omului, libertatea de exprimare și democrația, dezvoltarea durabilă și pacea.

Institutul Francez din România propune un program bogat și divers, adaptat publicului nostru din toată țara: copii și adolescenți, profesori și scriitori, artiști și regizori, foști bursieri și cadre universitare. Un program care îi aduce împreună pe cei care împărtășesc dragostea comună pentru limba franceză.

Rămânem împreună, ne implicăm, suntem solidari!

#IFRo #francophonie #20mars #ensemble #solidarité