Misiunile noastre și contact

Dummy
iulie 20, 2021

Din ianuarie 2008, Institutul Francez din România găzduiește un spațiu Campus France la București. Destinat elevilor şi studenților români care doresc să urmeze studii superioare în Franța, acest serviciu gratuit de informare și consiliere oferă tinerilor resurse documentare pentru a efectua cercetări directe sau online despre formările academice din Franța.
Studenții sunt primiți, sfătuiți și sprijiniți de responsabila spațiului în cadrul sesiunilor de informare individualizate, care le permit să își definească proiectul de studiu, să aleagă cea mai potrivită formare, să cunoască programele de burse existente și să pregătească formalitățile administrative înaintea sejurului în Franța.


În 2011, Campus France a inaugurat 3 birouri locale în regiune: la Cluj, Iași și Timișoara pentru a permite unui număr mai mare de elevi și studenți să fie informați despre posibilitățile de studii în Franța. Fiecare birou are materiale informative despre studii, un responsabil desemnat și un program săptămânal cu publicul.

Spațiul Campus France și cele trei birouri locale sunt coordonate la nivel național de coordonatoarea Campus France Roumanie care definește programarea în strânsă legătură cu Serviciul de cooperare și Agenția publică Campus France (Paris) şi gestionează acţiunile şi bugetul întregii reţele.

Campus France Roumanie depinde de Agenția Campus France, care este responsabilă pentru promovarea învățământului superior francez în întreaga lume și oferă informații actualizate, servicii de primire și gestionare a mobilității internaționale pentru studenți, cercetători, experți și invitați. De asemenea, Agenţia gestionează rețeaua France Alumni a foștilor studenți internaţionali în Franţa. Agenţia Campus France se află în subordinea ministerelor responsabile cu afacerile externe, educaţia și cercetarea.

Campus France Roumanie organizează în mod regulat întâlniri de informare în liceele și instituțiile de învățământ superior din România pentru a promova studiile în Franța (International Study Day, Turneul liceelor, Caravana studiilor în Franţa, Salonul virtuel Bienvenue en France) și participă la numeroase târguri studențești pe tot parcursul anului (RIUF şi Virtual RIUF, Carrefour de l’Orientation et des métiers la Liceul Francez Anna de Noailles etc.).

Pentru a fi la curent cu noutățile Campus France Roumanie și studiile din Franța, urmăriți-ne pe paginile noastre Facebook și Instagram @Campus France Roumanie.

Site Internet: www.roumanie.campusfrance.org și www.campusfrance.orgContact

SPAŢIUL CAMPUS FRANCE ROUMANIE la Bucureşti
Bd. Dacia, nr. 77, sector 2
Tel : (+40) 0374 125 243
campusfrance.bucarest@institutfrancais.ro


BIROUL CAMPUS FRANCE ROUMANIE la Cluj-Napoca
str. Brătianu, nr.22
Tel : (+40) 0264 598 551
campusfrance.cluj@institutfrancais.ro

BIROUL CAMPUS FRANCE ROUMANIE la Iaşi
bd. Carol I, nr. 26
Tel: (+40) 0232 267 637
campusfrance.iasi@institutfrancais.ro


BIROUL CAMPUS FRANCE la Timişoara
bd. C. D. Loga, nr. 46
Tel : (+40) 0256 490 544
campusfrance.timisoara@institutfrancais.ro