Învață franceza

Dummy
iulie 22, 2021

Învățarea limbii franceze este un obiectiv în sine pentru mulți dintre cei 500 000 de vizitatori anuali ai Institutului Francez din România și ai Alianțelor Franceze. Însușirea acestei limbi frumoase este o aventură intimă pentru care simplul fapt de a trece pragul acestor institute înseamnă adesea…


…continuitatea unei povești de familie
Miruna, venind să-și înscrie fiica de 4 ani la cursuri de limba franceză, își amintește de primii pași în impunătorul atrium al Institutului și de sentimentul de mândrie și libertate care o încerca. Pe lângă învățarea limbii franceze și bogăția culturală implicită, dorește să-i transmită fiicei sale tocmai aceste valori.


…îndeplinirea unui obiectiv
Petre este student la o facultate de inginerie. Dorește să urmeze ultimul an de master în Franța, în cadrul universității partenere celei la care este înscris. Nivelul său de limba franceză trebuie îmbunătățit. Cine să-l ajute mai bine decât Institutul Francez în îndeplinirea visului ?


…ambiția de a dezvolta activitatea propriei companii
Dan conduce o societate care exportă produse și servicii informatice în Franța și Belgia. Pentru a-și dezvolta afacerea are nevoie ca angajații săi să-și amelioreze competențele lingvistice. Mulțumită experienței și expertizei Institutului Francez din București, aceștia din urmă au putut beneficia de o formare lingvistică eficientă, adaptată nevoilor lor profesionale.


…sau pur și simplu nevoia de a comunica în limba franceză
Ligia și-a efectuat o parte din studiile superioare în Franța. Rareori are ocazia să se întoarcă acolo și să vorbească această limbă de care îi este deja dor. Simte totodată că lipsa de exercițiu face ca nivelul său de franceză să nu mai fie cel de altădată. De când a descoperit atelierul de conversație de la Institutul Francez din București se bucură din nou de discuții în limba franceză împreună cu alți francofoni pasionați, la o cafea, abordând teme de actualitate.


Întreaga echipă a Institutului Francez din București vă dorește să vă bucurați de această aventură!