Studiază în Franța

Dummy
iulie 22, 2021

Franța este a doua destinație Erasmus pentru studenții români și a 4-a destinație pentru mobilitatea individuală. Aproximativ 4.000 de studenți români aleg Franța ca destinație de studiu în fiecare an.

Lansat în anii 1990, programul de burse al guvernului francez este în prezent cel mai mare program de burse străine din România (100 de bursieri pe an).

În 30 de ani, în jur de 4.000 de români au beneficiat de acest program de excelență, care își propune să ofere asistență financiară și logistică celor mai promițători studenți pentru a integra formări de înalt nivel în Franța.

Campus France, agenția națională pentru promovarea învățământului superior francez, sprijină studenții străini în procedurile lor administrative și practice pentru a le facilita șederea în Franța în timpul studiilor.

Oferta de formare în Franța este bogată și diversificată: de la licee agricole și profesionale la Grandes Ecoles, IUT sau clase pregătitoare în matematică, științe ale naturii, inginerie, mediu, economie și afaceri, drept și științe politice, arhitectură, gastronomie și modă , etc.

Franța a implementat o strategie de atractivitate pentru învățământul superior în Franța, care are ca scop promovarea excelenței instituțiilor de învățământ superior franceze și a formărilor acestora, precum și promovarea unei Franțe deschise, în inima Europei și întreprinzătoare, care atrage talente din întreaga lume.

Obiectivul stabilit de premierul francez este de a atrage 500.000 de studenți străini până în 2027, față de 340.000 în prezent.