Clubul „Prietenii IFRo”

februarie 23, 2022

Les Amis de l’IFRo/ Prietenii IFRo este o nouă inițiativă, un club care are menirea de a consolida relațiile dintre comunități diverse, propunând un spațiu de interacțiune activ, deschis, orientat spre concepția și dezvoltarea unor proiecte inovatoare.

Misiunea noastră 
Să conectăm comunități diverse și complementare, să consolidăm împreună sistemul de cooperare franco-român, dezvoltând proiecte ambițioase și de calitate.

Institutul Francez din România se află, de aproape un secol, în centrul relațiilor de cooperare artistică între Franța și România, dar și al schimburilor intelectuale între cele două țări. Este, totodată, un centru al inovației în domeniul cultural, educațional sau social și acționează în favoarea unei francofonii vii și creative, promovând parteneriate cu tineri, societatea civilă, instituții publice și companii.

Julien Chiappone-Lucchesi
Directorul Institutului Francez din România/IFRo


Les Amis de l’IFRo în câteva cuvinte?

  • Un GENERATOR de proiecte și inițiative
  • O PLATFORMĂ de schimb de bune practici și expertiză
  • Un ACCELERATOR de idei
  • Un INCUBATOR pentru interacțiune și participare colectivă


Categorii de membri

Membrii pot fi:
» activi – facilitatori, actori implicați care creează legături, mobilizând rețele și resurse diverse (timp, competențe specifice etc)

» contributori – persoane care sprijină activitățile noastre, consolidează capacitatea logistică a IFRo și contribuie la implementarea proiectelor de anvergură

» companii – sponsori, actuali sau viitori, care construiesc împreună proiecte comune și contribuie la consolidarea mijloacelor noastre de acțiune

» tineri – cu vârsta de până în 30 de ani, care doresc să-și lărgească orizonturile, să se implice activ în societate, să contribuie la schimbarea în bine a comunității din care provin

» de onoare – mari personalități care, prin angajamentul și vizibilitatea lor, au influențat și continuă să influențeze istoria recentă a relațiilor franco-române.

Și nu în ultimul rând, membrii « ambasadori » sunt cei care decid – timp de un an – să se implice mai puternic alături de noi. Se reunesc de patru ori pe an și contribuie la procesul de reflecție asupra acțiunilor noastre, pentru a lansa noi inițiative și parteneriate.

De ce să deveniți membru?
A face parte din « Les Amis de l’IFRo » înseamnă a crea o comunitate într-un mod diferit și a te implica pentru a influența în mod pozitiv cooperarea franco-română.
Înseamnă să dialoghezi pe tema culturii, a pasiunii pentru artă, creativitate și gândire, domenii care care au construit în timp forța relației franco-române și care îi garantează viitorul.
Înseamnă, de asemenea, întâlniri regulate în cadrul unor evenimente prestigioase.
Și nu în ultimul rând, este posibilitatea finanțării unor proiecte importante care contribuie la diversificarea și consolidarea cooperării franco-române în context european.

Vă așteptăm alături de noi, grație sprijinului dumneavoastră, putem face mai multe împreună!

Contactați-ne la:
amis@institutfrancais.ro
tel. : +40 746 218 161