Examene DELF Elev

Cuprins

Rezultate

Informaţii generale

Calendar 2024

Înscrieri

Rezultate

📣 Atestatele din sesiunea NOIEMBRIE 2023 se vor trimite pe mail, LA CERERE (mail la equipe.iasi@institutfrancais.ro), incepand cu data de 15 ianuarie 2024.  
Diplomele din sesiunile precendente se ridică de la centrele de examen. Dacă aţi susţinut examenul la Institutul Francez din Iaşi, vă rugăm să faceţi o programare pentru ridicarea diplomei pe adresa equipe.iasi@institutfrancais. Precizaţi numele complet şi sesiunea la care aţi participat. 

Informaţii generale

Institutul Francez din România deţine aprobarea Ministerului Educației Naționale din Franţa pentru organizarea examenelor DELF și DALF: este un centru oficial de examen.

Diploma oficială DELF este eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză. Diplomele sunt recunoscute la nivel internaţional și au valabilitate nelimitată.

DELF pentru elevi (clasele V-XII) se numește DELF junior.

DELF validează abilitățile dobândite în limba franceză. Acestea permit, în funcție de nivelul obținut, admiterea la universități din Franța, aplicarea pentru naționalitatea franceză, obținerea mai ușoară a unui loc de muncă în România sau în străinătate, concretizarea unui proiect de mobilitate etc.

În România, DELF pentru juniori este recunoscut de Ministerul Educației din România; nivelurile B1 și B2 echivaleaza proba de bacalaureat.

Există 4 diplome care permit validarea primelor 4 niveluri ale Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2.

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre niveluri, puteți consulta fișa PDF.

Examenele DELF constau într-o serie de teste pentru a evalua diferite abilități: înțelegere orală, înțelegere scrisă, producție scrisă și producție orală.

Probele scrise (înțelegerea orală, înțelegerea scrisă, producția scrisă) sunt evaluate de către profesori evaluatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie. Proba orală (producția orală), la fel ca și în cazul probelor scrise, este evaluată de o pereche de examinatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie.

Calendarul sesiunilor și prețurile sunt stabilite pentru România (vezi mai jos); sunt deci identice în toate centrele de examinare.

În 2024, au loc 3 sesiuni DELF pentru elevi.

Institutul Francez din România oferă un tarif preferenţial pentru toţi elevii înscrişi în sistemul de învăţământ din România.

Pentru a se pregăti pentru examene și pentru a asigura cele mai bune șanse de reușită, Institutul Francez din România oferă simulări și ateliere de pregătire. Accesați pagina dedicată atelierelor si simulărilor !

France Éducation international este instituția franceză responsabilă cu proiectarea și distribuirea examenelor DELF și DALF pentru Ministerul Educației Naționale. Consultați site-ul France Éducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Site-ul web RFILe français facile avec RFI, oferă și activități de formare pentru înțelegerea orală pentru DELF B2.

Calendar 2024

SesiuniPerioadă înscrieri
17-18 februarie8 ianuarie – 7 februarie
18-19 mai11 martie – 21 aprilie
16-17 noiembrie1 octombrie – 6 noiembrie

Vă invităm să consultați regulamentul:

2024_REGULAMENT-DELF-DALF-003-2

Tutorialul pentru înscrieri online!

Înscrieri