Examen DELF Elev

Cuprins

Informaţii generale

Calendar 2024

Înscrieri

Rezultate

📣 Atestatele din sesiunea MAI 2024 vor putea fi ridicate din centrul de examen în care candidații au fost înscriși : Colegiul National « M. Eminescu » Iasi și Colegiul National « Al. I. Cuza » Galati , începând cu data de 27 iunie.📣 Atestatele din sesiunea IUNIE 2024 vor putea fi ridicate din centrul de examen în care candidații au fost înscriși : Institutul Francez Iasi și Colegiul National « Al. I. Cuza » Galati , începând cu data de 27 iunie.
📣 Diplomele DELF DALF din sesiunea FEBRUARIE 2024 vor putea fi ridicate de la Institutul Francez (de luni până vineri între orele 9.00 si 18.00, începand cu data de 26 iunie) , de la Colegiul National « P. Rares » Suceava si « P. Rares » Piatra Neamt, începând cu data de 28 iunie.

Informaţii generale

DELF Elev face parte din seria diplomelor DELF/DALF eliberate de Ministerul Educației Naționale din Franța.
Această diplomă valorizează competențele de limba franceză ale adolescenților, din gimnaziu și până la liceu, este recunoscută pe plan internațional și acceptată de universitățile și școlile superioare din țările francofone, precum și de angajatori.
DELF Elev este recunoscut și de Ministerul Educației din România, nivelurile B1 și B2 echivalând probele de la examenul de bacalaureat. Pregătirea pentru acest examen se face atât în cadrul cursurilor colective organizate la Institutul Francez, cât și în cadrul cursurilor individuale.

Profitați de oferta IFRo și înscrieți-vă la atelierele de pregătire pentru examenele DELF/DALF! Vă veți pregăti cu profesori specializați, iar șansa de reușită va crește cu siguranță! Mergeți la examen pregătit!

Calendar 2024

SesiuniPerioadă înscrieriRezultateCentre de examinare
17-18 februarie8 ianuarie – 7 februarie29 martieIași, Suceava, Piatra Neamt
18-19 mai11 martie – 9 mai20 iunieIași, Galati
16-17 noiembrie1 octombrie – 6 noiembrie18 decembrieIași, Focșani

Vă invităm să consultați regulamentul REGULAMENT-DELF-DALF

Urmăriți ▶ aici ◀ tutorialul pentru înscrieri online!

Înscrieri

📌Vă puteţi antrena profitând de resursele online:

https://www.france-education-international.fr/diplome/delf-junior-scolaire?langue=fr

https://apprendre.tv5monde.com/fr

https://savoirs.rfi.fr/fr/recherche?page=1&text=DELF

https://savoirs.rfi.fr/fr/apprendre-enseigner/langue-francaise/delf-b2-comprehension-orale

https://bonjourdefrance.com/lessons/a1/preparationDelf/347

https://bonjourdefrance.com/lessons/a1/preparationDelf/338

https://www.lepointdufle.net/p/francais-evaluation.htm#d

Site-ul web RFILe français facile avec RFI, oferă și activități de formare pentru înțelegerea orală pentru DELF B2.

Rezultate

📣 Atestatele din sesiunea februarie 2024 vor putea fi ridicate din centrul de examen în care candidații au fost înscriși Colegiul National « Petru Rareș » din Suceava, Colegiul National « Petru Rareș » din Piatra Neamt și Institutul Francez din Iași (de luni până vineri între orele 9.00-18.00).
📣 Diplomele DELF DALF din sesiunea noiembrie 2023 pot fi ridicate de la Institutul Francez (de luni până vineri între orele 9.00 si 18.00) și de la Colegiul Național « Unirea » Focșani dupa data de 8 martie 2024.