Examene DELF Elev

┬ź Campania de inscriere la examenele DELF-DALF se prelungeste pana pe data 8 noiembrie inclus. ┬╗ // ┬ź Prolongation de la p├ęriode dÔÇÖinscription aux examens DELF-DALF jusquÔÇÖau 8 novembre inclus. ┬╗

Rezultate

­čôú Diplomele din sesiunile precendente se ridic─â de la centrele de examen. Dac─â a┼úi sus┼úinut examenul la Institutul Francez din Ia┼či, v─â rug─âm s─â face┼úi o programare pentru ridicarea diplomei pe adresa equipe.iasi@institutfrancais. Preciza┼úi  numele complet ┼či sesiunea la care a┼úi participat. 

Informaţii generale

Profita╚Ťi de oferta IFRo ╚Öi ├«nscrie╚Ťi-v─â la atelierele de preg─âtire pentru examenele DELF / DALF! V─â ve╚Ťi preg─âti cu profesori specializa╚Ťi, iar ╚Öansa de reu╚Öit─â va cre╚Öte cu siguran╚Ť─â! Merge╚Ťi la examen preg─âtit!

├Än plus, la ├«nscrierea la un examen DELF / DALF ╚Öi achizi╚Ťionarea, ├«n acela╚Öi timp, a unui atelier de preg─âtire, pute╚Ťi beneficia de tariful redus de 300 de lei/ atelier (tariful ├«ntreg fiind de 360 lei).

Institutul Francez din Rom├ónia de┼úine aprobarea Ministerului Educa╚Ťiei Na╚Ťionale din Fran┼úa pentru organizarea examenelor DELF ╚Öi DALF: este un centru oficial de examen.

Diploma oficial─â DELF este eliberat─â de Ministerul Educa┼úiei Na┼úionale din Fran┼úa ├«n vederea certific─ârii cuno┼čtin┼úelor de limba francez─â. Diplomele sunt recunoscute la nivel interna┼úional ╚Öi au valabilitate nelimitat─â.

DELF pentru elevi (clasele V-XII) se numește DELF junior.

DELF valideaz─â abilit─â╚Ťile dob├óndite ├«n limba francez─â. Acestea permit, ├«n func╚Ťie de nivelul ob╚Ťinut, admiterea la universit─â╚Ťi din Fran╚Ťa, aplicarea pentru na╚Ťionalitatea francez─â, ob╚Ťinerea mai u╚Öoar─â a unui loc de munc─â ├«n Rom├ónia sau ├«n str─âin─âtate, concretizarea unui proiect de mobilitate etc.

├Än Rom├ónia, DELF pentru juniori este recunoscut de Ministerul Educa╚Ťiei din Rom├ónia; nivelurile B1 ╚Öi B2 echivaleaza proba de bacalaureat.

Exist─â 4 diplome care permit validarea primelor 4 niveluri ale Cadrului European Comun de Referin╚Ť─â pentru Limbi: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2.

Pentru a ├«n╚Ťelege mai bine diferen╚Ťele dintre niveluri, pute╚Ťi consulta fi╚Öa PDF.

Examenele DELF constau ├«ntr-o serie de teste pentru a evalua diferite abilit─â╚Ťi: ├«n╚Ťelegere oral─â, ├«n╚Ťelegere scris─â, produc╚Ťie scris─â ╚Öi produc╚Ťie oral─â.

Probele scrise (├«n╚Ťelegerea oral─â, ├«n╚Ťelegerea scris─â, produc╚Ťia scris─â) sunt evaluate de c─âtre profesori evaluatori care au urmat o preg─âtire oficial─â ╚Öi obligatorie. Proba oral─â (produc╚Ťia oral─â), la fel ca ╚Öi ├«n cazul probelor scrise, este evaluat─â de o pereche de examinatori care au urmat o preg─âtire oficial─â ╚Öi obligatorie.

Calendarul sesiunilor ╚Öi pre╚Ťurile sunt stabilite pentru Rom├ónia (vezi mai jos); sunt deci identice ├«n toate centrele de examinare.

├Än 2023, au loc 3 sesiuni DELF pentru elevi.

Institutul Francez din Rom├ónia ofer─â un tarif preferen┼úial pentru to┼úi elevii ├«nscri┼či ├«n sistemul de ├«nv─â┼ú─âm├ónt din Rom├ónia.

Pentru a se preg─âti pentru examene ╚Öi pentru a asigura cele mai bune ╚Öanse de reu╚Öit─â, Institutul Francez din Rom├ónia ofer─â simul─âri ╚Öi ateliere de preg─âtire. Accesa╚Ťi pagina dedicat─â atelierelor si simul─ârilor !

France ├ëducation international este institu╚Ťia francez─â responsabil─â cu proiectarea ╚Öi distribuirea examenelor DELF ╚Öi DALF pentru Ministerul Educa╚Ťiei Na╚Ťionale. Consulta╚Ťi site-ul France ├ëducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Site-ul web RFILe fran├žais facile avec RFI, ofer─â ╚Öi activit─â╚Ťi de formare pentru ├«n╚Ťelegerea oral─â pentru DELF B2.

Centre de examen pentru sesiunea noiembrie 2023 

Institutul francez – Ia┼či

Colegiul Na┼úional „Unirea” – Foc┼čani

Calendar și tarife

SesiuniPerioadă înscrieriPublicarea rezultatelor
18-19 noiembrie2 octombrie ÔÇô 3 noiembrie12 ianuarie 2024

ExamenTarif normalTarif redus pentru elevi
DELF A1275 lei220 lei
DELF A2400 lei320 lei
DELF B1475 lei380 lei
DELF B2550 lei440 lei

V─â invit─âm s─â consulta╚Ťi regulamentul:

REGULAMENT-DELF-DALF-2023-2-4

Înscrieri