Examene DELF/DALF pentru adulți  

« Campania de inscriere la examenele DELF-DALF se prelungeste pana pe data 8 noiembrie inclus. » // « Prolongation de la période d’inscription aux examens DELF-DALF jusqu’au 8 novembre inclus. »

Rezultate

📣 Diplomele din sesiunile precedente pot fi ridicate* de la Institutul Francez din România la Iaşi, luni-joi, între 9.00 şi 13.00, vineri, între 9.00 şi 12.30, cu programare prealabilă la equipe.iasi@institutfrancais.ro. Doar după primirea confirmării pe mail vă invităm să recuperaṭi documentul. 

Informaţii generale

Profitați de oferta IFRo și înscrieți-vă la atelierele de pregătire pentru examenele DELF / DALF! Vă veți pregăti cu profesori specializați, iar șansa de reușită va crește cu siguranță! Mergeți la examen pregătit!

În plus, la înscrierea la un examen DELF / DALF și achiziționarea, în același timp, a unui atelier de pregătire, puteți beneficia de tariful redus de 300 de lei/ atelier (tariful întreg fiind de 360 lei).

Institutul Francez din România deţine aprobarea Ministerului Educației Naționale din Franţa pentru organizarea examenelor DELF și DALF: este un centru oficial de examen.

Diplomele oficiale DELF și DELF sunt eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză. Diplomele sunt recunoscute la nivel internaţional și au valabilitate nelimitată.

DELF și DALF validează abilitățile dobândite în limba franceză. Acestea permit, în funcție de nivelul obținut, admiterea la universități din Franța, aplicarea pentru naționalitatea franceză, obținerea mai ușoară a unui loc de muncă în România sau în străinătate, concretizarea unui proiect de mobilitate etc.

Există 6 diplome care vă permit să validați cele 6 niveluri ale Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2, DALF C1, DALF C2.

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre niveluri, puteți consulta fișa PDF.

Examenele DELF și DALF constau într-o serie de teste pentru a evalua diferite abilități: înțelegere orală, înțelegere scrisă, producție scrisă și producție orală.

Probele scrise (înțelegerea orală, înțelegerea scrisă, producția scrisă) sunt evaluate de către profesori evaluatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie. Proba orală (producția orală), la fel ca și în cazul probelor scrise, este evaluată de o pereche de examinatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie.

Programul sesiunilor și prețurile sunt stabilite pentru România (vezi mai jos); sunt deci identice în toate centrele de examinare.

În 2023, au loc 3 sesiuni DELF-DALF pentru adulți.

Institutul Francez din România oferă un tarif preferenţial pentru studenţii cu vârsta peste 18 ani (este obligatorie prezentarea unui carnet de student valabil) şi pentru cursanţii înscrişi la un curs la Institutul Francez.

Pentru a se pregăti pentru examene și pentru a asigura cele mai bune șanse de reușită, Institutul Francez din România oferă simulări și ateliere de pregătire. Accesați pagina dedicată atelierelor si simulărilor !

France Éducation international este instituția franceză responsabilă cu proiectarea și distribuirea examenelor DELF și DALF pentru Ministerul Educației Naționale. Consultați site-ul France Éducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Site-ul web RFILe français facile avec RFI, oferă și activități de formare pentru înțelegerea orală pentru DELF B2.

Calendar și tarife

SesiuniPerioadă înscrieriPublicarea rezultatelor
18-19 noiembrie2 octombrie – 3 noiembrie12 ianuarie 2024
ExamenTarifTarif studenți/ cursanții IF din 2022-2023
DELF A1275 lei220 lei
DELF A2400 lei320 lei
DELF B1475 lei380 lei
DELF B2550 lei440 lei
DALF C1600 lei480 lei
DALF C2650 lei520 lei

Vă invităm să consultați regulamentul:

REGULAMENT-DELF-DALF-2023

Înscrieri