Classix Festival

Institutul Francez din România la Iași este din nou o parte importantă din Classix Festival !

Jean-Baptiste Doulcet, pianist, compozitor și improvizator, vine la Iași în ropotul de creativitate pe care îl aduce de fiecare dată fenomenul Classix.

Considerat una dintre stelele în ascensiune ale pianului francez, alături de Alexandre Kantorow și Rémi Geniet (Classica Magazine), și-a lansat primul CD (înregistrare dintr-un concert live) cu un recital Beethoven/Schumann și propriile sale improvizații (Les Spiriades, 2017). Al doilea album (Schumann și Liszt) a fost lansat în 2022 sub egida casei de discuri Mirare.

În calitate de compozitor, a scris nu mai puțin de douăzeci de lucrări pentru instrumente soliste, muzică de cameră sau ansamblu. Gewandhaus i-a comandat cel de-al doilea Cvartet de coarde, premiera având loc în 2018 la Leipzig; Trio-ul său pentru pian a fost creat la Petit Palais din Paris, iar artiști precum Raphaël Pidoux sau Alina Ibragimova interpretează lucrările sale.

Concertul Reframing the Classics are loc pe 23 februarie, iar biletele pot fi achiziționate online, pe classixfestival.ro