DELF Prim

Rezultate

­čôú┬áDiplomele din sesiunile precedente┬ápot fi ridicate* de la Institutul Francez din Rom├ónia la Ia┼či, luni-joi, ├«ntre 9.00 ┼či┬á13.00, vineri, ├«ntre 9.00 ┼či┬á12.30, cu programare prealabil─â la┬áequipe.iasi@institutfrancais.ro. Doar dup─â primirea confirm─ârii pe mail v─â invit─âm s─â recuperaß╣şi documentul.┬á
*V─â rug─âm s─â prezentaß╣şi la intrare un act de identitate al candidatului.

Informaţii generale

Institutul Francez din Rom├ónia de┼úine aprobarea Ministerului Educa╚Ťiei Na╚Ťionale din Fran┼úa pentru organizarea examenelor DELF ╚Öi DALF: este un centru oficial de examen.

Diploma oficial─â DELF este eliberat─â de Ministerul Educa┼úiei Na┼úionale din Fran┼úa ├«n vederea certific─ârii cuno┼čtin┼úelor de limba francez─â. Diplomele sunt recunoscute la nivel interna┼úional ╚Öi au valabilitate nelimitat─â.

DELF pentru copii (7-11 ani) se numește DELF Prim.

DELF Prim reprezint─â primul contact al copilului cu un examen interna┼úional ┼či o stimulare pozitiv─â pentru dob├óndirea ╚Öi ├«mbog─â┼úirea  cuno┼čtin┼úelor de limb─â francez─â. Astfel, el se va obi╚Önui cu preg─âtirea pentru sus╚Ťinerea examenelor pentru diferitele niveluri DELF.

Exist─â 3 diplome care permit validarea primelor 3 niveluri ale Cadrului European Comun de Referin╚Ť─â pentru Limbi: DELF A1.1, DELF A1, DELF A2.

Pentru a ├«n╚Ťelege mai bine diferen╚Ťele dintre niveluri, pute╚Ťi consulta fi╚Öa PDF.

Examenele DELF constau ├«ntr-o serie de teste pentru a evalua diferite abilit─â╚Ťi: ├«n╚Ťelegere oral─â, ├«n╚Ťelegere scris─â, produc╚Ťie scris─â ╚Öi produc╚Ťie oral─â.

Probele scrise (├«n╚Ťelegerea oral─â, ├«n╚Ťelegerea scris─â, produc╚Ťia scris─â) sunt evaluate de c─âtre profesori evaluatori care au urmat o preg─âtire oficial─â ╚Öi obligatorie. Proba oral─â (produc╚Ťia oral─â), la fel ca ╚Öi ├«n cazul probelor scrise, este evaluat─â de o pereche de examinatori care au urmat o preg─âtire oficial─â ╚Öi obligatorie.

Calendarul sesiunilor ╚Öi pre╚Ťurile sunt stabilite pentru Rom├ónia (vezi mai jos); sunt deci identice ├«n toate centrele de examinare.

├Än 2023, au loc 2 sesiuni DELF pentru copii.

Institutul Francez din Rom├ónia ofer─â un tarif preferen┼úial pentru to┼úi elevii ├«nscri┼či ├«n sistemul de ├«nv─â┼ú─âm├ónt din Rom├ónia.

Pentru a se preg─âti pentru examene ╚Öi pentru a asigura cele mai bune ╚Öanse de reu╚Öit─â, Institutul Francez din Rom├ónia ofer─â simul─âri ╚Öi ateliere de preg─âtire. Accesa╚Ťi pagina dedicat─â atelierelor si simul─ârilor !

France ├ëducation international este institu╚Ťia francez─â responsabil─â cu proiectarea ╚Öi distribuirea examenelor DELF ╚Öi DALF pentru Ministerul Educa╚Ťiei Na╚Ťionale. Consulta╚Ťi site-ul France ├ëducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Calendar și tarife

SesiuniPerioadă înscrieriPublicarea rezultatelor
10 iunie3 aprilie ÔÇô 5 iunie30 iunie
ExamenTarif
DELF PRIM A1.1165 lei
DELF A1 PRIM220 lei
DELF A2 PRIM320 lei

V─â invit─âm s─â consulta╚Ťi regulamentul:

REGULAMENT-DELF-DALF-2023

Înscrieri