„Vremuri trecute, timpuri ce vor veni”

De la est la sud, cu Iașul ca punct de plecare! Săptămâna viitoare începe turneul de lecturi performative „Vremuri trecute, timpuri ce vor veni” al actorului austriac Martin Ploderer, Schauspieler, Sprecher !

Pe 26.02.2024, ora 18.00, Institutul Francez din România, forumul cultural austriac si Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi vă invită la Centrul Cultural German Iasi, sala Paul Celan, de la Palatul Braunstein din Iași (Str. Cuza Vodă 2).

Vă propunem o seară captivantă în limbile franceză și germană, în compania unor texte de stringentă actualitate ale unor scriitori de renume din Austria si Franța – Paul Valéry, Reiner Maria Rilke, Elsa Triolet, Stefan Zweig, Ingeborg Bachmann, Robert Musil, Alexandra Badea și alții. Lecturile beneficiază de traducere în limba română.

Acest turneu (care va continua la Brașov și București) marchează într-un mod original începutul Lunii Francofoniei în România, propunând un format de lectură în premieră pe țară, în care texte scrise în germană și franceză sunt prezentate de același actor, perfect bilingv.

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile!

Partener – Biblioteca Austria Iași