Examene DELF Elev

Atestatele pot fi recuperate din centrul de examen respectiv (Institutul Francez Iași, Colegiul Național « P. Pareș » Piatra Neamț », Colegiul Național «P. Rareș » Suceava , începand cu data de 3 aprilie 2023.

Institutul Francez din România deţine aprobarea Ministerului Educației Naționale din Franţa pentru organizarea examenelor DELF și DALF: este un centru oficial de examen.

Diploma oficială DELF este eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză. Diplomele sunt recunoscute la nivel internaţional și au valabilitate nelimitată.

DELF pentru elevi (clasele V-XII) se numește DELF junior.

DELF validează abilitățile dobândite în limba franceză. Acestea permit, în funcție de nivelul obținut, admiterea la universități din Franța, aplicarea pentru naționalitatea franceză, obținerea mai ușoară a unui loc de muncă în România sau în străinătate, concretizarea unui proiect de mobilitate etc.

În România, DELF pentru juniori este recunoscut de Ministerul Educației din România; nivelurile B1 și B2 echivaleaza proba de bacalaureat.

Există 4 diplome care permit validarea primelor 4 niveluri ale Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2.

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre niveluri, puteți consulta fișa PDF.

Examenele DELF constau într-o serie de teste pentru a evalua diferite abilități: înțelegere orală, înțelegere scrisă, producție scrisă și producție orală.

Probele scrise (înțelegerea orală, înțelegerea scrisă, producția scrisă) sunt evaluate de către profesori evaluatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie. Proba orală (producția orală), la fel ca și în cazul probelor scrise, este evaluată de o pereche de examinatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie.

Calendarul sesiunilor și prețurile sunt stabilite pentru România (vezi mai jos); sunt deci identice în toate centrele de examinare.

În 2023, au loc 3 sesiuni DELF pentru elevi.

Institutul Francez din România oferă un tarif preferenţial pentru toţi elevii înscrişi în sistemul de învăţământ din România.

Pentru a se pregăti pentru examene și pentru a asigura cele mai bune șanse de reușită, Institutul Francez din România oferă simulări și ateliere de pregătire. Accesați pagina dedicată atelierelor si simulărilor !

France Éducation international este instituția franceză responsabilă cu proiectarea și distribuirea examenelor DELF și DALF pentru Ministerul Educației Naționale. Consultați site-ul France Éducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Site-ul web RFILe français facile avec RFI, oferă și activități de formare pentru înțelegerea orală pentru DELF B2.

Centre de examen pentru sesiunea mai 2023 :

Colegiul Naţional  „Mihai Eminescu” Iaşi

Colegiul Naţional „Al.I.Cuza” Galaţi

SesiuniPerioadă înscrieriPublicarea rezultatelor
4-5 martie16 ianuarie – 17 februarie29 martie
20-21 mai3 aprilie – 8 mai30 iunie
18-19 noiembrie9 octombrie – 3 noiembrie12 ianuarie 2024

ExamenTarif normalTarif redus pentru elevi
DELF A1275 lei220 lei
DELF A2400 lei320 lei
DELF B1475 lei380 lei
DELF B2550 lei440 lei

Vă invităm să consultați regulamentul:

📌Vă puteţi antrena profitând de resursele online:

https://www.france-education-international.fr/diplome/delf-junior-scolaire?langue=fr

https://apprendre.tv5monde.com/fr

https://savoirs.rfi.fr/fr/recherche?page=1&text=DELF

https://savoirs.rfi.fr/fr/apprendre-enseigner/langue-francaise/delf-b2-comprehension-orale

https://bonjourdefrance.com/lessons/a1/preparationDelf/347

https://bonjourdefrance.com/lessons/a1/preparationDelf/338

https://www.lepointdufle.net/p/francais-evaluation.htm#d

📣 Diplomele din sesiunile precendente se ridică de la centrele de examen. Dacă aţi susţinut examenul la Institutul Francez din Iaşi, vă rugăm să faceţi o programare pentru ridicarea diplomei pe adresa equipe.iasi@institutfrancais. Precizaţi  numele complet şi sesiunea la care aţi participat.