Examene DELF Elev

DELF Elev face parte din seria diplomelor DELF/DALF eliberate de Ministerul Educației Naționale din Franța.
Această diplomă valorizează competențele de limba franceză ale adolescenților, din gimnaziu și până la liceu, este recunoscută pe plan internațional și acceptată de universitățile și școlile superioare din țările francofone, precum și de angajatori.
DELF Elev este recunoscută și de Ministerul Educației din România, nivelurile B1 și B2 echivalând probele de la examenul de bacalaureat. Pregătirea pentru acest examen se face atât în cadrul cursurilor anuale organizate la Institutul Francez, cât și în cadrul cursurilor à la carte. 

Examenele vor fi organizate doar dacă toate condițiile de siguranță vor fi întrunite și dacă situația generală o va permite. Calendarul DELF poate suferi modificări în funcṭie de situaṭia sanitară și reglementările care sunt în vigoare în perioada de examinare anuntaṭă (22-23 mai 2021).

 Următoarea sesiune de examene DELF Elev va avea loc în mai, după cum urmează:

DELF A1 scris și oral şi DELF B1 scris și oral: sâmbătă 22 mai
DELF A2 scris și oral şi DELF B2 scris și oral: duminică 23 mai

Înscrierea se face ON-LINE. Pentru aceasta, vă invităm să consultaţi Protocolul sanitar si Regulamentul primite pe mail și să completaţi fișa de înscriere.

După completarea fișei de înscriere, este necesar să ne trimiteţi pe equipe.iasi@institutfrancais.ro următoarele documente (ÎMPREUNÃ):

1. Fișa de înscriere în format WORD

2. Dovada achitării taxei de examen scanate sau pozate

Coordonatele bancare sunt:

Institutul Francez din Iași (in lei)

CUI  5186274

Banca: BRD SOCIETE GENERALE Sucursala Iași

IBAN: RO98BRDE 240SV08051912400

Adresa : Institutul Francez din Iași

Bd. Carol I, nr. 26

Iași

(se vor menționa la detalii ordin de plată: numele şi prenumele candidatului, nivelul examenului şi orașul centrului de examen; exemplu: Popescu Ion/ A2 Elev/ Iași)

Înscrierea se face până joi 6 mai 2021 şi este validată NUMAI după primirea celor 2 documente (împreună) menţionate mai sus.

Lista candidaților admiși va fi comunicată începând cu 29 iunie 2021, pe site-ul Institutului Francez : www.institutfrancais.ro

 SESIUNI 2021ÎNSCRIERI
22 – 23 mai15 martie – 29 aprilie
20– 21 noiembrie11 octombrie – 11 noiembrie
EXAMENTARIF 2021
DELF A1190 LEI
DELF A2270 LEI
DELF B1350 LEI
DELF B2380 LEI

Vă puteţi antrena profitând de resursele online

https://www.ciep.fr/delf-dalf/delf-junior-scolairehttps://enseigner.tv5monde.com/search/site/DELFhttps://savoirs.rfi.fr/fr/recherche?page=1&text=DELFhttps://www.bonjourdefrance.com/preparation-delf/index.htmlhttps://www.lepointdufle.net/p/francais-evaluation.htm#d

📣 Diplomele din sesiunile precedente pot fi  ridicate de la Institutul Francez din România la Iaşi, în zilele de luni și joi, în intervalul 11.00-13.00.

 *Vă rugăm să prezentaṭi la intrare un act de identitate al candidatului și să purtaṭi masca de protecṭie.

CONTACT

☎ 0769 056 203

  📧 equipe.iasi@institutfrancais.ro