Burse destinate studenților străini în Franța

Dummy

Unde pot aplica pentru o bursă?

Catalogul CAMPUS BOURSES: Instrumentul esențial pentru căutarea de finanțări

• Burse guvernamentale (Bursele Guvernului francez, Bursele Guvernului român)
• Burse de excelență (Major, Eiffel)
• Burse regionale
• Subvenții sociale (subvenție CROUS – din al doilea an de studiu în Franța)
• Burse universitare
• Burse oferite de către fundații
• Burse pentru Grandes Ecoles

Campus Bourses vă permite să obțineți informații despre bursele oferite studenților străini.

Acest instrument listează toate ajutoarele emise de state (franceze și străine), autorități locale, companii, fundații și instituții de învățământ superior. Filtrați căutarea după naționalitate, domeniu și nivel de studiu pentru a găsi ajutorul care se potrivește cu profilul dvs.

Aflați mai multe> Finanțați-vă studiile

Care sunt criteriile de atribuire a burselor sociale?

Dacă aveți resurse limitate, este posibil să fiți eligibil pentru o bursă bazată pe criterii sociale care să vă ajute să vă finanțați studiile în învățământul superior din cadrul Ministerului Educației și Cercetării sau al Ministerului Culturii și Comunicaţiilor dacă îndepliniți diferitele criterii de vârstă , naționalitate, studii, resurse etc.

Aflați mai multe> Centre nationale des œuvres universitaires et scolaires (CNOUS)

Ambasada Franței în România oferă burse studenților români?

Da, acestea sunt burse guvernamentale franceze gestionate de Serviciul universitar şi ştiințific al Institutului Francez din România. În fiecare an, se lansează un apel pentru candidați între decembrie și martie. Bursele oferite sunt destinate studenților care se înscriu în Franța începând cu primul an de master.

Aflați mai multe> Institutul Francez din România

Cum să finanțezi un doctorat?

Finanțarea tezei este foarte adesea o condiție prealabilă pentru înscrierea la doctorat. Printre diversele posibilități de finanțare pentru un doctorat, merită să amintim contractul de doctorat, acordurile industriale de formare în cercetare (CIFRE).

Aflați mai multe> Finanțarea doctoratului

Unde pot afla despre bursele Erasmus?

Mobilitatea Erasmus este acordată ca parte a unui parteneriat între universitatea dvs. de origine și universitățile franceze. Astfel, pentru a afla despre parteneriatele cu instituţiile franceze, precum și condițiile pentru depunerea unui dosar, trebuie să contactați direct biroul Erasmus al universității dvs. din România.