Bogdan Zamfir

Perioada de rezidență: 8-28 martie 2021

Născut în 1986 în România, Bogdan Zamfir a urmat cursurile l’Ecole Supérieure d’Acteurs de Liège (ESACT) în Belgia. Între teatru și cinema, între Franța, Belgia și România, pe Bogdan îl interesează mai ales formele artistice care pun sub semnul întrebării realitățile imediate ale societății și problemele sale cele mai urgente. Arta este în primul rând un instrument pentru a a diseca ce ni se întâmplă aici și acum.

În ultimii ani, Bogdan Zamfir a avut numeroase întâlniri cu regizori de teatru printre care Joel Pommerat, Gianina Cărbunariu, Christophe Sermet și Christine Delmotte-Weber. În cinematografie, a lucrat cu Lucie Borleteau, Xavier Giannoli, Jean-Pierre și Luc Dardenne, Louve Dubuc-Babinet, Radu Jude, Elie Wajeman și Manuel Boursinhac.


Nous voudrions vivre
este un proiect de text pentru scenă care pune reflectorul pe generația Y, cunoscută sub numele de generația milenialilor. Cum se raportează această generație, ai cărei ani de tinerețe sunt marcate de crize de identitate, crize economice și ecologice, la noțiunea de timp, muncă și fericire? Cum poate să-și construiască drumul într-o lume în care individul este forțat să fie productiv și eficient (în sensul neoliberal al termenului)? Cum poate fi gestionată greutatea creșterii economice veșnice care apasă această generație ajunsă la treizeci de ani, prinsă de o profundă stare de nesiguranță și insatisfacție? Are această generație dreptul de a eșua? Confruntați cu sentimentul de dezamăgire într-o lume disfuncțională, ce cale pot ei să urmeze? Să se revolte? Să acționeze ? Să dea dovadă de nesupunere? Să se resemneze?