Concert Noé Clerc Trio

Iată un acordeonist, un muzician care va ocupa probabil un loc special pe scena de jazz în anii următori. Muzica lui Noé Clerc (ne) încântă, pentru că acest tânăr nu este doar un instrumentist remarcabil, ci și un compozitor care știe că, fără o melodie reală, cele mai frumoase improvizații riscă să fie uitate. Vincent Peirani, regele soare al acordeonului, și-a găsit aici moștenitorul: de acum înainte se va simți mai puțin singur în a distila fericirea făcându-și degetele să danseze pe clapele cutiei sale de emoții. Mulțumesc Vincent, bun venit Noé.

Ascultă Noé Clerc – La malka

În deschidere: Paolo Angeli, chitară sardă (It)
Paolo Angeli a început să cânte la chitară la vârsta de 9 ani. A crescut în Palau, Sardinia, într-un mediu muzical extrem de stimulant. Chitara și vocea tatălui său – primul său profesor – autobuzul cu tobe, găini și pepeni, trupele rock într-un atelier de tâmplărie vechi și dărăpănat, concertele din piețele publice și serile de carnaval l-au determinat să navigheze în lumea muzicii fără bariere stilistice.
Un chitarist vizionar, Paolo Angeli cântă cu Pat Metheny, Fred Frith, Hamid Drake și Antonello Salis. Muzica sa este o coliziune între avangardă și tradiția populară, pe care chitara sa pregătită (cu 18 corzi) îi permite să o etaleze cu virtuozitate.

Ascultă Paolo Angeli – Masquerade

Concert în cadrul JAZZUNIQUE, un proiect al clusterului Eunic România și în cadrul Jazz Migration, un program de susținere a muzicienilor emergenți de jazz și muzică improvizată derulat de AJC, cu sprijinul Ministerului francez al Culturii, Fundației BNP Paribas, SACEM, ADAMI, SPEDIDAM, CNM, SPPF și Institutului Francez.