La Chica se întoarce la București la „Fête de la Musique”

La Chica continuă seria concertelor de la Institutul francez din România, menite să scoată în evidență diversitatea artistică europeană și creativitatea artiștilor emergenți.

Cu tată francez și mama venezueleană, artista a crescut între Franța și Venezuela. A studiat pianul la Conservator și a acompaniat mari artiști.

André Manoukian a descris-o cel mai bine: „Există ceva sacru în vocea ei. Incantațiile ei ne eliberează de gravitație, corpul ei se ondulează, antrenând prin mimetism și corpurile noastre. Un dans al sunetelor, al cuvintelor, al strigătelor, al idiomurilor și al degetelor. De pe clapele pianului, ca un șaman, ne pilotează și ne dirijează tranșa. Trebuie să o vezi pregătindu-se, înainte de a scoate un sunet: cu spatele drept, umerii depărtați, capul în sus, bărbia înfiptă în piept, ochii pe jumătate închiși și, deodată, se emite vibrația: senină, magică, liniștitoare.”

Rînd pe rînd, în rol de femeie războinică sau poetesă, vocea ei învăluie, vrăjește, mângâie, reunește forțe uneori contradictorii într-o poveste dinamică.

Hip-hop, afro-caraibe, doo-wap, Debussy, ea a integrat toate aceste elemente în vocea și tehnica de pian, adăugând și jocul unui sampler. Ea cântă în secvențe și sonorități care par împrumutate de la Horowitz pe un ritm de cumbia.

Bilete:
https://eventbook.ro/music/bilete-concert-la-chica