Luna francofoniei în România

Ca în fiecare an, luna martie este luna francofoniei, iar 20 martie este Ziua Internațională a Francofoniei. Cu această ocazie Institutul Francez din România (IFR), împreună cu partenerii săi, propune publicului un program variat și plin de surprize!

Pe tot parcursul lunii martie, filialele Institutului din București, Iași, Cluj și Timișoara organizează peste 40 de concursuri, expoziții, ateliere de creație și benzi desenate, webinarii, quiz-uri, recitaluri muzicale și mese rotunde. În contextul sanitar actual, majoritatea acestor evenimente se vor desfășura online. În acest an tema lunii francofoniei este „Femei francofone, femei rezistente”.


În data de 20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei, pe platforma online a Institutului Francez din România, #ElvireChezVous, vă așteaptă o surpriză: celebra operă Oedipe, compusă de George Enescu după un libret în franceză semnat de Edmond Fleg. Difuzarea online vă este oferită în parteneriat cu Opera Națională București, cu susținerea Ministerului Culturii și a Ministerului Afacerilor Externe ale României.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Lunii Francofoniei: