Masă rotundă privind biodiversitatea în România. Proiecția filmului „România salbatică”

În perioada 3-11 septembrie, Franța găzduiește, pentru prima dată, Congresul mondial al naturii, organizat de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN), la Marsilia. Franța este una dintre țările fondatoare ale UICN, uniune creată în 1948, la Fontainebleau. De atunci, UICN a crescut și a devenit cea mai importantă organizație de acest gen la nivel internațional, cu un număr de 1.300 de membri și 15.000 de experți din 160 de țări.


Cu această ocazie, Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România vă invită luni, 13 septembrie, la o seară specială de discuţii pe tema protejării faunei, florei şi resurselor naturale, urmată de proiecţia, în avanpremieră, a filmului „România sălbatică”, cel mai complex documentar dedicat naturii din ţara noastră.

Programul serii:

19:00 Masă rotundă cu ocazia Congresului mondial al Uniunii Internaţionale pentru Prezervarea Naturii UICN: Care sunt provocările pe care le ridică protejarea speciilor și a resurselor naturale în România?
Vor vorbi: Orieta Hulea (CEO WWF); Dan Dinu (regizorul filmului „România sălbatică”); Marisanda Pîrîianu (director, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România). Moderator: Nicoleta Talpeș (fondator GuerrillaVerde.ro); Co-moderator: Joseph Giustiniani (director adjunct al Institutului Francez din România).

20:30 Proiecția filmului documentar „România sălbatică” în avanpremieră (România – 2021 – 2h03). Regia: Dan Dinu, Cosmin Dumitrache
Vorbit în română şi subtitrat în engleză

Bilete: https://eventbook.ro
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România, cu sprijinul Automobile Dacia și suportul Guerrilla Verde.