Sendecki și Spiegel – „Two in the mirror”

24 mai, ora 19.00, concert la Cinema Elvire Popesco, organizat de Goethe-Institut București & Green Hours cu sprijinul Institutului Francez din România. 

Vladyslav Sendecki – pian
Jürgen Spiegel – baterie


Albumul de debut al S&S „Two In The Mirror” (SKP 9143) arată, așa cum sugerează și numele, că doi muzicieni de jazz de profil înalt, al căror succes depășește cu mult granițele Germaniei, s-au întâlnit și au intrat într-un dialog interesant și neașteptat. Vladyslav Sendecki este considerat unul dintre cei mai vioi și creativi pianiști de pe scena europeană de jazz. Süddeutsche Zeitung l-a lăudat ca fiind un „maestru al emoțiilor care produce o virtuozitate muzicală captivantă”. La New York, Village Voice l-a numit unul dintre cei mai importanți 5 pianiști de jazz din lume. Pe de altă parte, Jürgen Spiegel a fost forța ritmică motrice și pictorul sensibil al sunetului în Trio Tingvall, mai bine de 15 ani. Acest trio este celebru în întreaga lume și, alături de Till Brönner, este considerat figura de referință a jazzului german în context internațional. În ultimii ani, Jürgen Spiegel și-a făcut un nume și ca producător pentru diverse proiecte muzicale și video.

Cel mai recent album al lui Sendecki și Spiegel, „Solace” (SKP 9153), se adresează unui public larg. Este un melanj de creații de jazz romantic-clasic și ritmic, caracterizat mai mult prin interacțiune creativă decât prin improvizații lungi. „Solace” este cu adevărat o consecință reconfortantă în vremuri de pandemie. Albumul prezintă o muzică ce conectează și emoționează. Ca un caleidoscop de stări de spirit, sunetele contemplative cu groove-uri lounge reconfortează după experiența pandemiei.

Letter to myself

Locuri limitate
Preț bilete: 50 de lei – achitate online, pe Bilet.ro (achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor)
**bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, până max. în preziua evenimentului!

…și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, până max. în preziua evenimentului!

Vă așteptăm!