Simpozion regional „Europa, mass-media şi ştirile false”

Organizat de filiala din România a Uniunii Presei Francofone, cu sprijinul Institutului Francez din România (IFRo), simpozionul „Europa, mass-media şi ştirile false” le-a permis celor aproape o sută de jurnaliști, directori de trusturi media europene și studenți prezenți să reflecteze asupra problemelor legate de informare și jurnalism de calitate versus știri false.

Această dezbatere s-a focusat pe diverse activități (conferințe, sesiuni plenare, ateliere de lucru de tip workshop, dezbateri de film) și teme (abordând, prin prisma dezinformării, subiecte precum: rețele sociale, ecologie, democrație, propagandă, inteligență artificială, etc.) și a avut un real succes. Reprezentanți ai nu mai puțin de 19 țări au împărtășit din experiența lor bogată și au discutat pe marginea acestui subiect esențial pentru mass-media europeană.

Parteneri instituționali: Agenția Universitară a Francofoniei pentru Europa Centrală și de Est, Organizația Internațională a Francofoniei, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Națională de Agronomie și Medicină Veterinară din București

Program

18 aprilie 2024

09:00 – 18:30 @ Universitatea din București

19 aprilie 2024

09:00 – 13:00 @ Universitatea din București
15:00 – 17:30 @ Cinema Elvire Popesco

AGENDA UPF ROMANIA 2024