Grégory Herpe

Perioada de rezidență: 11 aprilie – 10 mai

Grégory Herpe este fotograf și fotoreporter pentru agenția de presă Sopa Images din Hong Kong. A fotografiat animale pe cale de dispariție în Africa, Drag Queens în Europa, soldați IRA în Belfast, fete cambodgiene salvate de la prostituție mai multe zone de război din Liban și Azerbaidjan. A imortalizat, de asemenea, figuri celebre din lumea rockului și din cinema (Gérard Depardieu, David Bowie etc.). Fotografiile sale au fost expuse în numeroase muzee și galerii din Europa (Paris, Barcelona, Berlin, Atena, Munchen etc.), în Statele Unite, Coreea de Sud, Panama, India, Nigeria etc., și în Parlamentul European (la Bruxelles și Strasbourg). Preocupat de lumea din jurul său, Grégory Herpe colaborează în mod regulat și voluntar cu ONG-uri ca Toutes à l’école în Cambodgia, Gynécologie sans frontières în Africa, La divine providence în Liban, pentru a le promova acțiunile  Oricare ar fi subiectul fotografiilor sale, Grégory își propune să livreze o viziune singulară a lumii moderne, articulată întotdeauna în jurul unei perspective, al unui mesaj și al unei emoții.

Site-ul său oficial: www.gregoryherpe.com

Deep Into Drag Queens

De doi ani, Grégory Herpe lucrează la un fotoreportaj despre drag queens în Europa. El abordează teme precum excluziunea și incluziunea socială, genul, libertatea de exprimare și geopolitica. Dimensiunea europeană și internațională a proiectului său umple un gol; reportajele existente tratează câte un oraș sau o țară. Dar libertățile unei drag queen nu sunt aceleași în Olanda și Ungaria. După Helsinki, Amsterdam, Budapesta, Liverpool, Baku & Paris, el continuă acest reportaj la București.

Aici va întâlni, va urmări, va intervieva, va fotografia diferite drag queens, surprinzând într-un mod mai intim viața lor, călătoria lor veselă sau haotică, problemele sau libertatea pe care le au în țara lor. Obiectivul său final este de a crea expoziții, o carte și de a multiplica articolele în presa internațională pentru a sensibiliza publicul cu privire la bogăția diversității.