Pride Week 2023

Bucharest Pride 2023 este despre familie și despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen. Fie că vorbim de familia în care ne naștem sau cea pe care ne-o creăm mai târziu în viață, la Bucharest Pride ne axăm pe ceea ce toate familiile ar trebui să aibă în comun: dragoste necondiționată. Ca în fiecare an, vrem să îi facem pe toți cei din jurul nostru să simtă iubirea, văzându-ne împreună, uniți, împrăștiind zâmbete și culoare.  VISIBLE LOVE. VISIBLE FAMILIES

Asociația ACCEPT

Pride Week la Cinema Elvire Popesco

Evenimente organizate de Asociația ACCEPT în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Informații despre acces și bilete pe Eventbook.ro.

NIMIC DESPRE NOI FĂRĂ NOI – AUTOREPREZENTAREA PERSOANELOR TRANS ÎN ARTĂ

24 iunie, 20:00

Cum au fost reprezentate persoanele trans și queer în artă și media? Ce urmări au avut aceste atitudini? Cum putem schimba aceste practici și urmările lor și ce presupune această schimbare?

Vă invităm luni, 24 iulie, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20:00, la o discuție între Ada Eliane, poetă trans, Luca Istodor, activist queer și co-fondator al Festivalului de film ART200 și Patrick Brăila, activist trans și cineast.

Vom vorbi despre dorința de a face artă trans și queer, dacă această dorință se resimte uneori ca o nevoie, de ce mult din arta queer e autobiografică, despre cum putem să consemnăm și organizăm eforturile artistice de autoreprezentare trans și queer.

După discuție, va fi proiectat documentarul The Most Dangerous Year (scenariu & regie Vlada Knowlton, 1h30min,SUA, 2018), care vorbește despre lupta părinților de copii trans împotriva unor propuneri legislative anti-trans din Statele Unite.

THE MOST DANGEROUS YEAR

  • Regie:  Vlada Knowlton
  • Cu: Aidan Key, Ve’ondre Mitchell, Cyrus Habib
  • Documentar – SUA – 1h30 – 2018

Sinopsis:

În 2016, un mic grup de familii cu copii transsexuali s-au alăturat luptei împotriva valului de legislație discriminatorie anti-transgender care a cuprins națiunea și statul lor natal. Cu ajutorul unei coaliții de activiști pentru drepturile civile și a unor legislatori aliați, aceste familii au pornit într-o călătorie neexplorată de luptă pentru viețile și viitorul copiilor lor în această poveste a drepturilor civile din zilele noastre.

O, LUMI NOI ȘI STRANII CE-AR FI SĂ VINĂ… 

27 iulie, 20:00

În cadrul Pride Week, Lumi Posibile împreună cu Asociația Accept și Institutul francez vă așteaptă la o seară de ficțiune speculativă. Lumi Posibile este un proiect care găzduiește o platformă de ficțiune speculativă (lumiposibile.ro), o serie de ateliere de artă video și câteva evenimente publice de popularizare a ficțiunii speculative ca instrument imaginativ pentru schimbarea socială.

În cadrul evenimentului vor avea loc proiecții de ficțiuni audio-vizuale ale participantxlor la atelierele Lumi Posibile, o discuție introductivă despre ficțiunea speculativă, o discuție cu autorx lucrărilor și o proiecție Les Démons de Dorothy (r. Alexis Langlois, 2021).

LES DÉMONS DE DOROTHY

  • Regie:  Alexis Langlois
  • Cu: Justine Langlois, Nana Benamer, Dustin Muchuvitz
  • Comedie, Dramă – Austria – 0h29 – 2021

Sinopsis :

Dorothy, o regizoare ușor leneșă, se distrează scriindu-și scenariul. Dar un telefon de la producătorul ei o oprește din râs: este timpul să nu mai facă comedii de homosexuali și să facă filme universale! Pentru a-și menține capul deasupra apei, Dorothy se refugiază în serialul ei preferat, Romy și vampirii. Din păcate, demonii ei au decis să-i facă o vizită în această seară.

DRAG DISTRICT: THE STORY

28 iulie, 20:00

Drag District: The Story reinterpretează și revizitează povești de dragoste clasice, împletește pierderea, răzbunarea, dorul de casă și acceptarea de sine cu pasaje documentare sau speculative din trecutul și viitorul artei drag-ului. Navigând stilistici și viziuni diferite, performerx explorează teritorii intime și își revendică bucăți dintr-o istorie complexă și opresivă, dar și unită de competiție, strălucire, grotesc și glam.

Echipa performance-ului: Vergine Santa Frida, Nefertiddy Heaven, Ander Bisshe, Tony Maraj, Aphrodite Heaven, Bogdan Anghel, Bogdan Balla, Radu Tănase, Paula Dunker.