Seminarul anual al liceelor cu profil bilingv limba franceză la Constanța

După ediția on-line din 2021, urmată de cea din 2022, desfășurată la București în 2022, Institutul Francez din România – IFRo a organizat la Constanța între 23 și 25 octombrie Seminarul anual al liceelor cu profil bilingv limba franceză, în parteneriat cu Ministerul educației din România. Această întâlnire de succes i-a adus împreună pe reprezentații celor 25 de licee participante, toate deținând prestigiosul LabelFrancEducation și formând astfel cea mai mare rețea bilingvă francofonă din regiune!

Trei experte din Franța au răspuns invitației noastre de a oferi ateliere de formare profesorilor de limba franceză și de discipline non-lingvistice, specifice învățământului bilingv. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul domnul Vasile Nicoară, director al Colegiului naţional Mircea cel Bătrân și domnul Julien Chiappone-Lucchesi, Consilier de cooperare și acțiune culturală / director al Institutului francez din România. De asemenea, acest cadru a permis desfășurarea unei mese-rotunde între responsabilii filierelor bilingve și inspectoarea generală pe tema reorganizării acestor filiere în urma noilor legi ale educației.

Mulțumim tuturor partenerilor care au contribuit la reușita evenimentului: Ministerul educației din România, rețeaua liceelor bilingve francofone, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, hotelul Continental Forum, Librăria Kyralina, Campus France și Liceul Anna de Noailles din București.