Simpozionul cercetării științifice francofone în Europa Centrală și de Est

După o primă ediție reușită în decembrie 2022, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România și Agenția Universitară a Francofoniei organizează cea de-a doua ediție a Simpozionului Cercetării Științifice Francofone în Europa Centrală și de Est (SRSF-ECO’2023), care va avea loc în zilele de 27 și 28 noiembrie 2023, la Academia de Studii Economice (ASE) din București.

Scopul acestui eveniment este de a promova colaborarea francofonă în cercetare și de a-i conferi o mai mare vizibilitate în România și în regiunea Europei Centrale și de Est (ECE). Pentru această a doua ediție, accentul va fi pus pe instrumentele de structurare a cercetării bilaterale franco-române și regionale pentru a încuraja și susține noi cooperări științifice.

Vă propunem două zile pline de activități:

Ateliere științifice organizate în jurul a 4 teme:

  • Limbă și științe sociale
  • Drept, economie și management
  • Științe tehnice, matematică, fizică și chimie
  • Științe medicale, veterinare și agronomice

Ateliere de cercetare aplicativă și industrială în domeniile:

  • Biologie în parteneriat cu L’Oréal
  • Tehnologii laser

Ateliere de lucru privind instrumentele de cooperare bilaterală, regională și europeană în domeniul cercetării în parteneriat cu CNRS

Premiul pentru cele mai bune lucrări acordat doctoranzilor și tinerilor cercetători (sejururi de cercetare în Franța)

Pentru a valorifica la maximum publicațiile participanților, la finalul evenimentului va fi editat un dosar digital ce va fi înregistrat în bibliotecile științifice din România.

Pentru a trimite lucrări științifice și a vă înscrie la simpozion, vă rugăm să vizitați următorul site: www.srsf-eco-2023.auf.org