A 6-a ediție a Goût de / Good France

Gastronomia de mâine și patrimoniul culinar și cultural al ​​Regiunii Centru – Valea Loarei

Ediția a 6-a a operaţiunii Goût de / Good France își propune să sprijine chefii francezi în noul lor rol de ambasadori ai unei gastronomii mai responsabile, atât din punct de vedere uman, cât și în ceea ce privește sănătatea, mediul sau educația culinară.

Ediția de anul acesta este așadar plasată sub semnul renașterii gastronomiei și al noilor mize ecoresponsabile.

Goût de / Good France 2021 pune în valoare patrimoniul cultural al regiunii Centru-Valea Loarei, cu celebrele sale castele, în parteneriat cu Consiliul regional și cu Comitetul regional de turism al regiunii Centru-Valea Loarei.

Regiunea Centru-Valea Loarei

Cu un patrimoniu natural unic, regiunea Centru-Valea Loarei este cunoscută pentru multiplele sale valențe. Gastronomia sa, apărută în timpul regilor Franței din perioada Renașterii, este o odă adusă bogăției solului, a pădurilor și a râurilor care o traversează. Veritabilă grădină a Franței, regiunea Centru-Valea Loarei modelează de secole un stil de viață excepțional, fiind o vitrină a excelenței franceze, care reprezintă și astăzi mândria și farmecul turismului său.

Gastronomia regiunii Centru-Valea Loarei este un simbol al stilului de viață francez. Institutul European de Istorie și Cultură Alimentară (IEHCA), înființat la Tours, a fost de altfel inițiatorul proiectului de înscriere a „Gastronomiei franceze” pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.

Din dorința de a-și promova angajamentele față de o gastronomie mondială „mai verde” și mai solidară, această nouă ediție va mobiliza chefi din cele patru colțuri ale grădinii Franței pentru a pregăti și servi o „cină în stil francez”, iar România este una dintre destinațiile emblematice.