4 octombrie 2023 – ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Institutul Francez din Cluj-Napoca

Franceza se învață cu inima!

Institutul Francez din România la Cluj-Napoca organizează o Zi a Porților Deschise miercuri, 4 octombrie. Această zi specială este ocazia de a descoperi spațiile noastre, de a testa cursurile de franceză pentru adolescenți sau adulți, de a afla mai multe despre oportunitățile de studiu și finanțare în Franța și de a schimba câteva cuvinte în limba franceză. 

Studenții francezi proaspăt ajunși la Cluj sunt și ei invitați să încerce cursurile de limba română propuse de Institutul Francez, pentru o integrare cât mai rapidă și plăcută în viața orașului. 

Și pentru că iubirea pentru limba franceză trece și prin stomac, vă întâmpinăm cu tradiționale croissante franțuzești, oferite de partenerii noștri de la Cora. 

Mediateca Ioana Costaș a Institutului Francez așteaptă copiii între 2 și 3 ani la un atelier distractiv  și interactiv în care vor descoperi magia cărților. Cu ocazia Zilei Porților Deschise, beneficiați de prețuri promoționale la abonamentul anual la mediatecă : 60 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii, studenți, profesori de franceză sau pensionari. Abonamentul include și acces la platforma digitală de limbă franceză Culturetheque.com. 

Pe tot parcursul Zilei Porților Deschise veți putea urmări o selecție a celor mai bune scurt metraje din Festivalul Très Court 2023 și vizita expoziția de pictură a artistei Simona Tudose, prezentată în La Cave – spațiul de expresie contemporană al Institutului Francez din Cluj-Napoca. În tonuri neon, lucrările Simonei Tudose vorbesc despre deformarea conceptului de iubire și instrumentalizarea sa în social media. Artista va fi prezentă miercuri pentru a vă ghida prin expoziție între orele 17 și 18.

Participarea la toate activitățile zilei este gratuită. Pentru ateliere, având în vedere locurile limitate, este necesară înscrierea prealabilă.

Program

14.00 – 16.00
mediatecă
Rendez-vous lingvistic cu Ulysse 
15.00 – 15.45
mediatecă
Campus France: prezentarea oportunităților de studii și finanțare în Franța
+ întrebări și răspunsuri cu Andreea Palcu,
responsabil Campus France România 
16.00 – 16.30
clădirea de cursuri
Curs demonstrativ de franceză pentru adolescenți 
17.00 – 17.30
mediatecă
Atelier Un, deux, trois (2-3 ani) cu Solène
Rezervă un loc la tel. 0748 117 939
mediatheque.cluj@institutfrancais.ro 
17.00 – 17.30
clădirea de cursuri
Curs demonstrativ de limba română pentru străini
17.00– 17.30
mediatecă
Prezentarea certificărilor lingvistice pentru limba franceză
17.00 – 18.00
La Cave
Vizită ghidată în expoziția
In This Embrace of Yours, I’ll Only Find the Unwillingness to Hear
alături de artista Simona Tudose
17.45 – 18.15
clădirea de cursuri
Curs demonstrativ de franceză pentru adulți