Teste de limba franceză (TCF și TEF)

TCF (Test de Cunoaştere a Limbii Franceze) este un test lingvistic de franceză generală destinat persoanelor provenind din ţări unde franceza nu este limbă oficială, care, în scopuri profesionale, de formare sau personale, doresc o validare a nivelului de cunoştinţe de limba franceză într-un mod simplu, fiabil şi rapid. Toţi candidaţii primesc un atestat care îi situează, pentru fiecare probă, pe unul dintre cele 6 niveluri (de la A1 la C2) ale Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine, definit de Consiliul Europei. Aşadar, TCF este un examen la care toţi cei care susţin probele sunt admişi, neexistând, în urma susţinerii, candidaţi respinşi.

Instrument internaţional de referinţă, TCF poate fi folosit în cadrul unui proiect de studii superioare sau al unui proiect de emigrare într-o ţară francofonă:

  • Studii superioare în Franţa (TCF Tout public cu sau fără probe facultative)
  • Proiect de emigrare în Canada (TCF Canada)
  • Proiect de emigrare în Québec (TCF Québec)
  • Cerere de naturalizare în Franţa (TCF IRN)

Testul se susține pe calculator, cu prezență fizică la Institutul Francez din Cluj-Napoca. Proba facultativă de exprimare scrisă se redactează pe calculator cu tastatură franceză AZERTY. Este necesară programarea prealabilă. Înscriere cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de data aleasă, în urma consultării cu secretariatul Institutului Francez. Candidații înscriși primesc prin email, cu două zile înaintea examenului, convocarea la examen (data, ora și sala de desfășurare), precum și ghidul candidatului.

Fișa de înscriere

Pregătire pentru TCF: https://www.france-education-international.fr/test/tcf-tout-public?langue=fr

Contact
secretariat.cluj@institutfrancais.ro | 0264 598 551


Conceput şi dezvoltat de Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, Testul de Evaluare a Limbii Franceze vă permite testarea competenţelor de înţelegere şi exprimare în franceză generală.
Instrument internaţional de referinţă, TEF poate fi folosit în cadrul unui proiect de studii superioare sau al unui proiect de emigrare într-o ţară francofonă:

  • Studii superioare în Franţa (TEF cu sau fără probe facultative)
  • Proiect de emigrare în Canada (TEF)
  • Proiect de emigrare în Québec (TEFàQuébec)
  • Cerere de naturalizare în Franţa (TEF-probe orale)*

Testul se susține pe calculator, cu prezență fizică la Institutul Francez din Cluj-Napoca. Proba facultativă de exprimare scrisă se redactează pe calculator cu tastatură franceză AZERTY. Este necesară programarea prealabilă. Înscriere cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de data aleasă, în urma consultării cu secretariatul Institutului francez. Candidații înscriși primesc prin email, cu două zile înaintea examenului, convocarea la examen (data, ora și sala de desfășurare), precum și ghidul candidatului.

Fișa de înscriere

Pregătire pentru TEF:
https://www.lefrancaisdesaffaires.fr/tests-diplomes/outils-preparation-tef/

Contact
secretariat.cluj@institutfrancais.ro | 0264 598 551