Cuvintele artiștilor

artistes

Pentru mine, o expoziţie este un moment deosebit în prezentarea unei serii de lucrări. Este a doua sau a treia lectură a muncii mele, care depinde de spaţiul de expunere. La Cave este un spaţiu deosebit, care prezintă constrângeri, dar care deschide și posibilităţi interesante. Tavanul boltit din cărămidă te îndeamnă să părăsești cărările bătute și să gândești o scenografie creativă. Un aspect care m-a încântat a fost să ofer peretele alb, folosit de obicei pentru proiecţii, ca spaţiu de exprimare liberă a publicului și faptul că vizitatorii au intrat în joc. Am amintiri foarte plăcute legate de expoziţia mea din La Cave.
Nicolas Friess, fotograf

Pentru mine experienţa expoziţiei în cadrul galeriei La Cave a fost una benefică și plăcută. Încurajez toţi artiștii, fie că lucrează în pictură, sculptură, foto, instalaţie sau video, să încerce cu încredere propunerea proiectelor proprii. Apelul la proiecte lansat în fiecare an este o oportunitate deosebită de a crește ca artist, având susţinerea unor parteneri prietenoși, deschiși spre arta contemporană și foarte cooperativi: echipa Institutului Francez din Cluj.
Andreea Zimbru, artist plastic

La Cave este un spaţiu interesant, iar cei care doresc să își exprime creativitatea îl vor considera, fără dubiu, deosebit. Cu atât mai mult cu cât Institutul Francez din Cluj-Napoca găzduiește expoziţii și evenimente ce acoperă o multitudine de sfere ale creativităţii, oferind experienţe artistice unice. Am avut onoarea să prezint aici expoziţia La Femme nomade – o experienţă memorabilă și un pas important în evoluţia mea artistică. Fiind din străinătate m-am bucurat să vorbesc despre cultura mea natală și tradiţiile nomazilor central-asiatici prin intermediul picturilor mele. Atmosfera creată a dat naștere unui dialog între tablourile mele și vizitatorii sosiţi în inima acestei expoziţii.
Alua Tebenova, artist plastic

Pentru mine, să expun în La Cave a fost o experienţă bogată din punct de vedere artistic. Momentele surprinse în Franţa, actorii vieţii pariziene, străzile, cotidianul, bogăţia arhitecturii franceze, toate acestea au fost puse în valoare de cadrul intim din La Cave. Ca și artist, acest parteneriat mi-a dat ocazia de a mă simţi mai apropiată de ţara mea de suflet, Franţa, și am simţit entuziasmul de a descoperi lumea prin intermediul lentilei aparatului foto.
Anda Bercu, fotograf